Lelőtt orosz rakéta zuhant egy kijevi épületre, legalább öt civil meghalt

2023. június 25. 19:24

Az ukrán légvédelem lőtte le az orosz rakétát.

2023. június 25. 19:24
null

Egy lelőtt orosz rakéta maradványai rázuhantak egy 25 emeletes lakóházra Kijev nyugati kerületében, Szolomjanszkijban, aminek következtében az eddigi információk szerint öten életüket vesztették – közölte vasárnap Vitalij Klicsko, az ukrán főváros polgármestere.

Az ukrán légvédelem lőtte le az orosz rakétát, amelynek roncsai súlyos károkat okoztak a többszintes épületben. A mentési munkálatok még tartanak – tette hozzá Klicsko.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál kormányzók beszámolóiból készített összeállításában azt írta, hogy szombaton és vasárnap az orosz erők kilenc ukrán megyét támadtak az ország keleti, északi és dél részeiben.

Donyeck megyében egy helyi lakos meghalt, kettő megsebesült,

a déli Herszon megye azonos nevű székhelyén szintén egy halálos áldozat mellett két civil megsebesült. Harkiv megyében egy hétéves kisfiú sebesült meg. A zaporizzsjai régióban két, Dnyipropetrovszk megyében egy sebesültje volt az orosz támadásoknak. Vlagyimir Rogov, Zaporizzsja megye orosz ellenőrzésű részének vezetője az ukrán hírportál jelentése szerint közölte, hogy szombat este rendőrök agyonlőttek két ukrán tizenéves fiút Bergyanszkban, mert gépkarabélyokból tüzet nyitottak rájuk az utcán.

Verhofstadt: Tovább kell növelni Ukrajna biztonsági támogatását!

A liberális politikus szerint „Putyin maffiaállamában lejátszódó káosz közepette nem szabad megfeledkezni Ukrajna további támogatásáról".

(MTI)

***

Nyitókèp: Twitter

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2023. augusztus 08. 09:13
"Izé 73 2023. június 26. 00:09 Valaki ezt még elhiszi? Amit kilőnek a levegőben, az felrobban és a törmelék hullik le kis károkat okozva. " A nagyobb szovjet/orosz rakéták 5 tonnásak is lehetnek, a törmelék is nagy.
kivancsijani
2023. június 26. 10:35
El kellene dönteni az ukrán védőknek, hogy egy megkímélt katonai célpont fontosabb vagy a civilek védelme? Lelőttek egy katonai célpontra tartó már élesített rakétát, ami aztán lakóházakra zuhant. okozhatta volna akár ezrek halálát is. Egyelőre elég olcsó az ukrán élet ahhoz, hogy tovább harcoljanak usáért.
McFoker
2023. június 26. 08:56
Ilyenkor nem szólj Szíjjas Pite valamelyik moszkvai turnéján Putykónak vagy Kavrovnak, hogy: "lEgYeN vÉgRe BéKe!!!"
Izé 73
2023. június 26. 00:09
Valaki ezt még elhiszi? Amit kilőnek a levegőben, az felrobban és a törmelék hullik le kis károkat okozva. Ez megint egy vaktában ész nélkül kilőtt célt tévesztett és lendületet vesztett légvédelmi rakéta volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!