Zelenszkij tanácsadója szerint ez az orosz brigád robbanthatta fel a kahovkai gátat

2023. június 06. 16:05

A Podoljak által meggyanúsított brigád mottója: „Még a pokolból is visszatérünk!”

2023. június 06. 16:05
null

„Előzetes információk szerint az orosz fegyveres erők 205. gépesített lövészdárja robbantotta fel a kahovkai vízerőművet” – jelentette ki Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója kedden egy tévéműsorban. „Hírszerzésünk már szolgáltat adatokat arról, hogy ki tette ezt az orosz katonai alakulatokból: a 205. gépesített lövészdandár” – mondta a tisztségviselő. Podoljak emlékeztetett arra, hogy a genfi egyezmények szerint egy vízerőmű felrobbantása 

tömegpusztító fegyverek válogatás nélküli használatának minősül.   

Az Ukrajinszka Pravda hírportál megjegyezte, hogy az orosz erők 205. gépesítette lövészdandárjának katonái hosszú ideig tartózkodtak a kahovkai vízerőmű területén. A dandár az első csecsenföldi háborúban való részvételéről ismert, és mottója: „205 brigád, még a pokolból is visszatérünk”. Most többnyire mozgósított emberek harcolnak az alakulatban Oroszország különböző részeiből. A dandár parancsnoka a 40 éves Eduard Sandura alezredes – tette hozzá az ukrán hírportál.

(MTI)

Nyitókép: Emin Sansar / Anadolu Agency / AFP

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uztu
2023. június 07. 07:06
Ha tavasszal megindítsák az ellentámadást és elmennek Moszkváig ahigy megígérték akkor nem lett volna ez.
krampus
2023. június 07. 02:06
Ennek az Ukrajnan uralkodo zsido vezetesnek ki hiszi el akar egyetlen szavat is? Exem volt ilyen, elobb hazudott egyszer, majd ketszer, s a vegen mar nem is erdekelt, hogy mit mond. Kinek van energiaja nyomozgatni, hogy vajon most igazat mondanak e azok, akiknel a hazudozas olyan, mint masnak a levegovetel! Zelenszkij es csapata annyit hazudott mar, hogy nem is ertem miert veszteget a media akar 1 sort is arra, amit kibufognek magukbol. Egyebkent meg miert kinlodtak volna az eszaki aramlattal, ha egyszerubb lett volna a Baratsag koolaj vezeteket felrobbantani? A tengerit azt az amcsik csinaltak, Biden is megmondta, megvoltak a buvarhajok, a lekapcsolt helyzetjelzo hajo is. Erre fel evre ra osszetakolnak egy ilyen ukranos sztorit, amiben senki sem azonosithato be, sot meg Zelenszkij sem tudott rola, hogy elethubben hazudjon!
nemecsekerno_007
2023. június 06. 20:23
Elbaszott egy Disneyland.
táltos
2023. június 06. 20:16
"genfi egyezmények szerint" - pont az a lényeg, hogy egy "új világrend" kialakulásában nem számítanak a korábbi, régi egyezmények, helyettük újak lesznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!