Továbbra is Stoltenberg marad a NATO élén

2023. június 30. 12:03

A jövő héten várható a hivatalos bejelentés.

2023. június 30. 12:03
null

A NATO jövő heti, Litvániában tartandó csúcstalálkozója előtt várható a hivatalos bejelentés, melynek értelmében Jens Stoltenberg a jövőben is a szövetség főtitkára marad. A Politico négy forrása is megerősítette a hírt, állításuk szerint 

a NATO-n belül konszenzus van a hosszabbításról. 

A NATO szóvivője egyelőre nem reagált a hírre, a júliusi litván csúcsot szakértők az utóbbi idők legfontosabb találkozójának nevezték.

Megjegyezték, azért akartak a csúcs előtt döntést hozni a főtitkár személyéről a NATO-csúcs előtt, mert akadozik az ukrán ellentámadás, ráadásul a Wagner-csoport felkelése a legnagyobb repedést mutatja az orosz vezetésen belül. 

Jens Stoltenberg, volt norvég miniszterelnök 2014 óta a NATO vezetője, többször is meghosszabbították a mandátumát. A tagállamok hónapokig gondolkodtak az utód személyén, szóba került Mette Frederiksen dán kormányfő és Ben Wallace brit védelmi miniszter is. 

Nyitókép: Xose Bouzas / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kivűlálló
2023. július 01. 06:42
Valaki másra számított? :D Ez is egy olyan féreg amitől nehéz megszabadulni (nem mint ha bármelyik lehetséges utódja jobb lenne...)!
nempolitizálok
2023. június 30. 13:52
Ez egy USA héja, bár a többi még nála is nagyobb cseléd.
llnnhegyi
2023. június 30. 13:51
Ismét szabályszegésre készülnek a NATO -ban? Stoltenberg menjen csak el a bús borongós bánatos cafrangos picsába!
Mocca08
2023. június 30. 13:18
Miért nem egy félig non-bináris afroázsai magát erdei pintynek valló herélt nő lett? Ez vérlázító!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!