Drag queennek öltözve tiltakozik a „jobboldali túlkapások” ellen Stockholm alpolgármestere

2023. június 15. 07:49

A politikus úgy tekint magára, mint egy „vászonra” a drag queen mesemondók védelméért folytatott harcban.

2023. június 15. 07:49
null

Stockholm baloldali alpolgármestere, Jan Jönsson egy szokatlan képet osztott meg magáról. A fotón a 45 éves politikus drag queennek öltözve, szőke, tupírozott hajjal, vörös rúzzsal, magassarkú cipőben és nyári ruhában pózol.

A férfi ezzel azt akarja kifejezni, hogy kiáll a drag queen felolvasóestek védelmében, amelyeket az utóbbi időben több támadás is ért a Svéd Demokraták részéről. 

– fejezte ki együttérzését a Euronews-nak adott nyilatkozatában.

Mivel Jönsson korábban még soha nem öltözött transzvesztitának, Admira Thunderpussy-tól kapott szakmai segítséget, a Drag Race Sverige valóságshow első évadának győztesétől, amelyet idén tavasszal mutattak be a svéd televízióban. 

„Azt látjuk, hogy az LMBTQ-személyek helyzete általánosságban, de kifejezetten a transzneműeké egyre rosszabb az országban” – mondta, és hozzátette, hogy a jobboldal kiemelten támadja a drag queen mesemondókat.

„A Svéd Demokraták részéről önkormányzati szinten is láttunk kísérleteket arra, hogy betiltsák ezeket a felolvasóesteket a közkönyvtárakban, főként Svédország déli részén, de északon is van ilyenre példa” – mondta szörnyülködve.

A stockholmi közkönyvtárakban először 2017-ben kezdtek el drag queen felolvasásokat tartani, és Jönsson szerint akkoriban „egyáltalán nem volt vita” ezekkel kapcsolatban.

Nyitókép: Twitter/Jan Jönsson

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
urban63
2023. június 16. 08:12
Ezeket kell elküldeni puszta kézzel az átszakadt gát által elmosott aknák begyűjtésére, meg a trottyi fehérházi vendégeit, hiszen ők a annyira cukkisan különlegesek, na meg kissándorral az élükön és a vadász nagyvezírrel....
Martell 2
2023. június 16. 00:43
Azt itt kommentelő, ukránseggnyaló libsi majmok is ilyen hajlamúak lehetnek.
kitiltott
2023. június 15. 20:13
No War,No Migration,No LMBTQ Hajrá Magyarország HAJRÁ MAGYAROK !!!!
robag
2023. június 15. 18:15
Mehet ez a mesemondás tőlem, de előbb a kisebbségeknél kezdjék a muszlimjaikkal. Ha ott sikeresen bevezették a gyakorlatot, mehet a társadalom többi részénél is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!