Bizonyítékok kerültek elő arról, hogy Ukrajna tiltott taposóaknákat használt

2023. június 30. 08:36

A Human Rights Watch felszólította az ukrán kormányt, hogy vizsgálja ki a feltételezett használatot, és vonja felelősségre a felelősöket.

2023. június 30. 08:36
null

A Human Rights Watch szerint bizonyíték merült fel arra, hogy Ukrajna válogatás nélkül tiltott gyalogsági aknákat vet be az orosz csapatok ellen – számolt be a Sky News. A csoport felszólította az ukrán kormányt, hogy tartsa be a hónap elején tett kötelezettségvállalását, miszerint nem alkalmaz ilyen fegyvereket, vizsgálja ki a feltételezett használatot, és

vonja felelősségre a felelősöket.

„Az ukrán kormány ígérete, hogy kivizsgálja, hogy a hadsereg nyilvánvalóan tiltott gyalogsági aknákat használt-e, fontos elismerése annak, hogy kötelessége a civilek védelme” – mondta Steve Goose, a szervezet fegyverzeti igazgatója. 

A HRW megállapításait a múlt hónapban megosztotta az ukrán kormánnyal, de nem kapott választ

– közölte a csoport. 

Ukrajna 2005-ben ratifikált egy 1997-es nemzetközi szerződést, amely betiltja az ilyen aknákat, és előírja a fegyverkészletek megsemmisítését. A gyalogsági aknák egy személy jelenlétére, közelségére vagy érintkezésére robbannak fel, és még jóval a konfliktus befejezése után is ölhetnek és csonkíthatnak.

Nyitókép/illusztráció: Evgen Kotenko / NurPhoto / NurPhoto via AFP 

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. június 30. 16:30
..és ez a fos ország a libsiknek mindent megér?
occam borotvája 5
2023. június 30. 10:47
Még veszíteni sem tudsz úriember módjára te kis szarházi. :-))
Dallasbird
2023. június 30. 10:08
A világ legálszentebb kamu ratifikációja ,az USA ,Oroszok,Finnek (vajon ők miért is ? :) ) sose írták alá ezt az egyezményt ,az összes aláíró ország addig tartja be amig nem kerül háborús konfliktusba valamelyik szomszédjával ,mi légvédelmi tüzérként még konkrétan tanultuk a gyalogsági ásóval a "gyeptéglás" elásást xD Tényleg vajon van olyan felnőtt ember aki elhiszi, hogy ezt betartja bárki is aki háborúba keveredik ?
5m007h 0p3ra70r
2023. június 30. 09:37
Már megint.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!