A legdurvább harcok Ukrajna déli részén folynak jelenleg a miniszterhelyettes szerint

2023. június 16. 21:24

„A legaktívabb területek jelenleg Berdjanszk és Mariupol” – jelentette ki Hanna Maliar.

2023. június 16. 21:24
null

Az ukrajnai harcok középpontja a Mariupol felé vezető útra tevődött át, ahol az ukrán offenzíva lassan visszaszorítja az orosz erőket, és a brit Challenger harckocsik készen állnak a csatára – mondta Hanna Maliar védelmi miniszterhelyettesa Guardian szerint. A politikus elmondta, hogy a legaktívabb harcok már nem a keleti Donyecki területen fekvő Bahmut környékén zajlanak,

hanem délen, konkrétan a két tengerparti város, Berdjanszk és Mariupol irányában.

„Az első héten az epicentrum a keleti rész volt, most viszont azt látjuk, hogy a harcok dél felé mozdultak el, és a legaktívabb területek jelenleg Berdjanszk és Mariupol” – mondta Maliar.

Nyitókép: VLADIMIR ALEKSANDROV / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
files32
2023. június 17. 07:46
Lesújtó hírt közölhettek az orvosok Vlagyimir Putyinnal A Generall SVR Telegram-csatorna – amelyet a hírek szerint az Orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat volt altábornagya szerkeszt – értesülése szerint a minap az orvosok azt mondták Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, hogy az agyában áttét van. Az elnököt a szemtanúk szerint szó szerint letaglózta a hír, és csak annyit kérdezett: „Mennyi időm van még hátra?”
Obsitos Technikus
2023. június 17. 06:59
Látott ez már közelről térképet?
Theodorik
2023. június 17. 03:09
Hanna MAYER: Mariupol és Beegyanszk felé :DDDD Ahogy a régi, bölcs magyar mondás tartja : ritka zsidó csalás nélkül.
budapesti
2023. június 16. 23:14
Vuhledartól nyugatra, egy Velika Novoszilka nevű községtől délre folynak a leghevesebb harcok. Egy Blahodatne nevű (gondolom már csak volt és lakatlan) falu és környéke a csatatér. A puccsránok itt próbálnak meg áttörést kicsikarni (dél felé), aminek során eddig 13 Leopárdot vesztettek és összesen 101 tankot és PSZH-t. Harcok folynak pár kilométerre keletre, Novodonyecknél és pár kilométerre nyugatra, Novodarivkánál is. Az oroszok jelentős erősítést küldtek a térségbe. https://www.youtube.com/watch?v=glXs6AoP9dM
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!