Idősek és gyerekek sérültek meg a kijevi rakétatámadásban az ukrán rendőrfőnök szerint

2023. június 16. 17:39

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter szerint Putyin „nem békét, hanem még több háborút akar”.    

2023. június 16. 17:39
null

Családi házak rongálódtak meg, és helyi lakosok szenvedtek sérüléseket a pénteki újabb nagyszabású orosz rakétatámadásban – közölte Andrij Nyebitov Kijev megyei rendőrfőnök a Telegramon. A tisztségviselő tájékoztatása szerint a főváros környékén egy településen

két kisgyermek és egy idős asszony sérült meg a robbanás okozta lökéshullám következtében.

A Kijev megyei ügyészség arról adott hírt, hogy egy 82 éves nő és egy autó sofőrje sérült meg. A katasztrófavédelmi szolgálat úgy tudja, hogy két felnőtt és egy gyermek szenvedett sérüléseket. Nyebitov azt is közölte, hogy több mint harminc lakóházban keletkeztek károk a régióban. „Vlagyimir Putyin orosz elnök azzal épít bizalmat, hogy hetek óta a legnagyobb rakétatámadást indítja Kijev ellen, éppen akkor, amikor afrikai vezetők látogatnak fővárosunkba” –  reagált a történtekre Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a Twitteren. Szavai szerint a rakétákkal Oroszország azt üzente Afrikának, „hogy nem békét, hanem még több háborút akar”.    

(MTI)

Fotó: EyePress News / AFP

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
beobachter1
2023. június 17. 12:09
Működik a Patriot! Már úgy értem, hogy a fegyvergyártók kasszájában!
beobachter1
2023. június 17. 12:00
Biztosan nem volt már hely a Kijevi metróban! Vagy lehet, hogy csak elfelejtettek lemenni?
Frakk a macskák réme
2023. június 17. 07:45
Afrikai delegáció mit keresett ott?
Kivűlálló
2023. június 17. 06:44
"Idősek és gyerekek sérültek meg a kijevi rakétatámadásban az ukrán rendőrfőnök szerint" Rosszkor voltak rossz helyen! És?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!