Videón a kahovkai gát felrobbanását követő állapotok

2023. június 06. 11:44

A víz néhány órán belül eléri a kritikus szintet.

2023. június 06. 11:44
null

Ahogy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, keddre virradóra robbanás érte a Nova Kahovka-i gátat, amely a Dnyeper folyó vizét duzzasztja fel Délkelet-Ukrajnában, és amely egyébként itt a folyóval együtt az ukránok, illetve az orosz megszállók kezén lévő ukrajnai területek határvonalát alkotja.

A herszoni Korabel városrészt már árammentesítettékt, és néhány órán belül biztonsági okokból a gázellátást is megszakítják. Ezzel egyidőben megkezdődött a lakosság evakuálása a veszélyes területekről, amelyekre árvízveszély leselkedik Herszon régióban.

A robbanásról és az azt követő állapotokról több videó is készült, amelyeket alább tekinthetnek meg:

Nyitókép: Satellite image ©2023 Maxar Technologies / AFP

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. június 06. 19:34
Szar zsidó hohol propaganda. Hazug is, szánalmas is, aljas is. Olyan, mint a zsidó, meg a hohol.
madar299
2023. június 06. 14:01
Az oroszok kezdik komolyan venni a háborút , sajnos ilyen az amikor már semmi sem számít, csak a győzelem, lesz még mit átélni a szerencsétlen Ukránoknak !
minona
2023. június 06. 13:40
Északi Áramlat 2.0, az ukrik és a szövetségeseik jó gyorsan az oroszokra fogják mindenféle bizonyíték nélkül, holott teljesen egyértelmű, hogy pont az ukriknak állt érdekében felrobbantani a gátat.
SwordFish
2023. június 06. 13:38
Amit eddig is sejtettünk, ukrán terrortámadás volt a kahovkai gátrobbantás: https://magyarnemzet.hu/kulfold/2023/06/kreml-ukran-szabotazs-volt-a-vizeromu-elleni-tamadas?utm_source=hirstart&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!