A kahovkai gát felrobbantása miatt evakuálják Herszon lakosságának nagy részét

2023. június 06. 10:39

A víz néhány órán belül eléri a kritikus szintet.

2023. június 06. 10:39
null

Lekapcsolták az áramot Herszon egy részében a lakosok biztonsága érdekében, mert árvízveszély fenyegetett, miután a megszállók felrobbantották a Kahovszkaja Vízerőmű gátját – tájékoztat a herszoni városi katonai közigazgatás az Unian szerint.

– áll a közleményben. A városi hatóságok azt is javasolják a potenciális árvízzóna lakóinak, hogy készítsék elő az iratokat és a legszükségesebb dolgokat, hogy készen álljanak a vészhelyzeti evakuálásra.

A víztározó vízszintje rohamosan csökken

Mint ismert, az ukránok szerint oroszok éjszaka felrobbantották a kahovkai vízerőművet, most pedig megkezdődött a lakosság evakuálása a veszélyes területekről, amelyekre árvízveszély leselkedik Herszon régióban. A Kahovka víztározó vízszintje rohamosan csökken. Vlagyimir Zelenszkij elnök ma összehívja a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács rendkívüli ülését a kahovkai vízerőmű gátjának felrobbantása miatt. A herszoni OVA vezetője, Olekszandr Prokudin szerint a víz öt órán belül eléri a kritikus szintet.

Nyitókép: Twitter account of Ukraine's President Volodymyr Zelensky / AFP

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2023. június 06. 11:55
A háború végül csak a pusztítás egy formája. Akár védekező, akár támadó.
SwordFish
2023. június 06. 11:48
Az ukrán hadsereg már képtelen tartani Herszont, Herszon orosz visszacsatolása elkerülhetetlen lett volna, ezért robbantották fel a gátat az ukránok kétségbeesésükben, mivel seregük már nincsen a várost tartani.
zuriktodor
2023. június 06. 11:44
Lehet, hogy az ellentámadást úgy kell érteni, hogy az ukránok maguk ellen támadnak?
Johann Luipigus
2023. június 06. 11:36
"Mint ismeretes" XD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!