Katonai csapással fenyegette meg a románokat Herszon orosz kormányzója

2023. június 22. 18:40

Mindezt azért, mert az ukránok csütörtökön csapást mértek az egyik krími hídra.

2023. június 22. 18:40
null

„Az oroszok pedig minden, Odessza megyében található hidat meg fognak semmisíteni, beleértve a Galați-Giurgiulesti-t is”  – fenyegőzött csütörtökön Vlagyimir Szaldo, Herszon megye Oroszország által kinevezett kormányzója, miután az ukránok megtámadták a Herszont a Krím-félszigettel összekötő Csonhari hidat.

Ezzel csak egy probléma van: a híd nem tartozik Ukrajnához, hanem Moldovát köti össze Romániával. Az egyébként eredetileg Ukrajna által épített híd a Prut és a Duna találkozásánál köti össze Moldova legdélebbi települését Romániával, közel az ukrán-román-moldovai hármashatárhoz.

Bár elsőre úgy tűnik, a kormányzó tévedhetett, Szaldo megerősítette: tisztában van azzal, hogy a híd jelenleg nem Ukrajna területén található, de mivel korábban ez nem így volt, ezért az építménynek is vesznie kell.

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Valerij Sarifulin

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2023. június 23. 22:10
Ha létezik olyan nagyhatalom,amely valóban rendet tenne Európában,az Oroszország. A feszültségkeltő,szarkeverő pedig az Egyesült Államok.
apro_marosan_petergabor
2023. június 23. 11:53
Ne csak fenyegessen...:)
Nyugatellenes
2023. június 22. 22:01
Irány Bukarest!
fado
2023. június 22. 20:12
A híd túl közel van
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!