Már legalább 150 embert letartóztattak a kedd óta tartó zavargások miatt Franciaországban

2023. június 29. 08:11

A lázadás azután tört ki, hogy egy rendőr lelőtt egy 17 éves fiút.

2023. június 29. 08:11
null

Ahogy korábban a Mandiner is beszámolt róla, kedden éjszaka zavargások törtek ki Franciaországban, miután a rendőrség lelőtt egy 17 éves fiút, amiért nem állt meg az autójával a rendőrök felszólítására.

Az emberek barikádokat építettek, szemeteseket gyújtottak fel és petárdákkal dobálták a rendőröket. A lázadás a szerdáról csütörtökre virradó éjszaka is folytatódott. Csütörtök reggel a francia belügyminiszter bejelentette:

az éjszaka során legalább 150 embert letartóztattak. 

Twitter bejegyzésében Gérald Darmanin arról is beszámolt, hogy a vadálok több városházát, iskolát és rendőrállomást támadtak meg. A politikus ugyanakkor támogatásáról biztosította a rendőröket és a tűzoltókat, akik bátran kitartanak a nehéz helyzetben, írja a BBC.

Nyitókép: Gauthier Bedrignans / HANS LUCAS.Gauthier Bedrignans / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
418ft
2023. június 29. 10:35
Oroszorszagban kiesnek az ablakbol, vagy mellbe lovik magukat vagy 10x , esetleg novicsak kerul a gatyajukba! Ennyike a franciazo buziknak!
NoFace
2023. június 29. 09:24
Ezt már nagy valószínűséggel Le Pen se tudná rendbe rakni ha hatalomra kerülne!
Aerion
2023. június 29. 09:19
Akár csak pár évtizeddel ezelőtt is elképzelhetetlenek lettek volna az ilyen események, még Franciaországban is, ma teljesen természetesnek számít, és Franciaország elnöke egy drogos bűnözőt véd a rendőrséggel szemben Milyen Franciaország, ha minden abban az irányban változik tovább, amilyenné Franciaország lett? Mi lesz a franciákkal, a maradék normális emberrel? Ezt a világot akarják elhozni nálunk a gyurcsányok, dobrevek, dontáok és társaik. Ez az európai Magyarország.
Aerion
2023. június 29. 09:12
Ennek a rohadék drogos bűnöző migránsnak is aranykoporsós temetést szerveznek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!