Borítja a bilit a volt francia miniszterelnök, itt a botrány: „Legtöbbször az amerikaiak részéről jött külföldi beavatkozás!”

2023. június 13. 07:39

François Fillon a Nemzetgyűlésben tartott meghallgatásán beszélt erről.

2023. június 13. 07:39
null

François Fillon öt éven át volt Franciaország miniszterelnöke. A korábbi vezető a Nemzetgyűlésben tartott meghallgatásán arról beszélt, hogy a nyugat-európai államban a külföldi beavatkozások nagy részéért az Egyesült Államok a felelős. 

Találkoztam a politikai életem során, különösen mikor kormányon voltam, külföldi beavatkozással? Igen, találkoztam!”

– szögezte le a volt francia kormányfő, majd hozzátette, a legtöbbször egy baráti, szövetséges országból, az Egyesült Államokból érkeztek ezek.

A volt miniszterelnököt egy külföldi beavatkozások kivizsgálására létrehozott bizottság előtt hallgatták meg, ahol François Fillon arról is beszélt, hogy őt és Nicolas Sarkozy köztársasági elnököt például az amerikai titkosszolgálat öt éven át hallgatta le. 

– jelezte a volt francia kormányfő, aki úgy folytatta, mindenki arra koncentrált, hogy az NSA lehallgatta Merkelt, miközben a francia kormány összes tagját és vélhetően más európai országok tagjait is lehallgatták. 

A meghallgatásról készült videót itt lehet megnézni:

***

Nyitókép: Bertrand GUAY / AFP

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GrumpyGerald
2023. június 13. 16:00
Elszigetelt eset, csak reggel éjjel meg este történt. Előtte és utána soha.
pipa89
2023. június 13. 14:45
Most mélyen megdöbbentem. Ja, nem.
fogas paduc
2023. június 13. 13:44
Timike! Hallod? Szerintem te ezt nem csak hallod, hanem ezt te tudod a legjobban!
Akitlosz
2023. június 13. 13:16
"őt és Nicolas Sarkozy köztársasági elnököt például az amerikai titkosszolgálat öt éven át hallgatta le. Erre akkor jöttünk rá, amikor az amerikai titkosszolgálatok dokumentumai kiszivárogtak”" Ez két okból lehetséges. 1. Túlságosan megbíznak a szövetségesükben, túl sok jogot és kiváltságot adnak neki. 2. Túl gyenge a saját titkosszolgálatuk. Nagy gond van abban az államban, ahol államfő és a kormányfő ilyen könnyen és ilyen sokáig lehallgatható. Ha az amerikaiak így lehallgatták őket és ez csak kiszivárgásból derült ki, akkor mások is lehallgathatták őket, csak az ugye nem szivárgott ki. A legsikeresebb kémkedések sohasem lepleződnek le.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!