Feladták a keresést, körülbelül 500 halálos áldozata lehet a görögországi migránshajó szerencsétlenségének

2023. június 16. 07:16

A túlélők közül őrizetbe vettek kilenc egyiptomi állampolgárt, akiket embercsempészéssel gyanúsítanak.

2023. június 16. 07:16
null

A görög hatóságok csütörtökön közölték: feladták a reményt, hogy további túlélőkre bukkanjanak az illegális bevándorlókat szállító halászhajó katasztrófájának helyszínén és feltételezik, hogy további ötszáz ember meghalt, közöttük számos gyermek.

A Görögország délnyugati partjától, a Peloponnészosz-félszigettől 92 kilométerre szerdán elsüllyedt hajó katasztrófájának száznégy túlélőjét csütörtökön és pénteken egy Athén közelében fekvő menekülttáborba szállítják. A túlélők közül huszonhatot kórházban ápolnak főként kihűlés miatt. A halottak Athénba szállítása szintén megkezdődött az ERT görög állami televízió szerint. Az eddig megtalált 78 holttestet DNS-minták alapján próbálják meg azonosítani. Csütörtökre virradó éjszaka folytatódtak a kutatások, de eredménytelenül.

A görög parti őrség szóvivője szerint a hajófenékben utazóknak esélyük sem volt a megmenekülésre.

A görög hatóságok feltételezése szerint a szerencsétlenségnek több mint 500 halálos áldozata van, az adatok a túlélők által elmondottakon és a parti őrség becslésein alapulnak. Egyes túlélők azt mondták, hogy több mint hétszázan utazhattak a hajón, és mintegy száz gyermek volt a rakodótérben. A halászhajó Líbiából tartott Olaszországba. A görög legfelsőbb bíróság vizsgálatot rendelt el az egész országot sokkoló szerencsétlenség ügyében. Háromnapos nemzeti gyászt rendeltek el. „A túlélők közül őrizetbe vettek kilenc egyiptomi állampolgárt, akiket embercsempészéssel gyanúsítanak” – jelentette az ANA görög hírügynökség.

(MTI)

Nyitókép: Ben Stansall / AFP 

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. június 16. 13:26
Hála az égnek!
kiss.istvan770
2023. június 16. 11:59
A cápáknak is enni kell valamit az állatvédők szerint, ebben egyetértek velük. Reméljük sokan betojnak közülük és otthon maradnak.
need-info
2023. június 16. 11:52
Sajnálatos, de tudták mire vállalkoznak.
olajfa1
2023. június 16. 10:56
Ők is a LIBERALIZMUS áldozatai!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!