Babis megint keményen nekiment az EU-s migránskvótának

2023. június 14. 19:40

A volt cseh kormányfő szerint ez az intézkedés „lényegében újabb illegális migránsok meghívását jelenti Európába”.

2023. június 14. 19:40
null

Újra élesen bírálta a cseh ellenzék a kormányt az Európai Unió migrációs rendszere reformjának támogatása miatt. Az új migrációs és menekültügyi csomag többek közt kötelező szolidaritási mechanizmust vezetne be az uniós tagállamok között.

A parlamenti alsóház szerdai rendkívüli ülésén, amelyet az ellenzék kezdeményezésére hívtak össze,

Andrej Babis volt kormányfő, az ANO elnöke árulásnak

és a cseh lakosság érdekei megkárosításának minősítette, hogy Vít Rakusan belügyminiszter Brüsszelben támogatta a reformcsomagot.

Vít Rakusan szerint azonban a brüsszeli megállapodás jó és teljes mértékben megfelel Csehország érdekeinek. „Személyesen totális árulásnak, a cseh lakosság érdekei további megkárosításának minősíteném ezt. Nem is értem, mert ez ellentétes a kormányprogrammal is.

– mondta Babis még az ülés kezdete előtt újságíróknak.

Alena Schillerová, az ANO frakcióvezetője felszólalásában azt kérte a kormánytól: hozza nyilvánosságra, hogy Vít Rakusan pontosan milyen felhatalmazással ment Brüsszelbe, ott mit támogatott, és milyen kivételeket eszközölt ki Csehország számára.

„Megpróbálom pontosan leírni az ellenzék viselkedését. Andrej Babis a kampányban migránsokkal ijesztgette a választókat, s ez bejött neki. Most populista módon csak leporolta ezt az eszközt” – reagált a bírálatokra a belügyminiszter.

(MTI)

***

***

Nyitókép: Michal Cizek / AFP

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
njohn
2023. június 15. 10:36
No de mijafaszért fél az európai balliberalis vilag népszavazason megkérdezni a valódi európai népet a migránsokról? Ja, hogy a nép elhajtaná őket a büdös picsába ??? No persze a szavazatuk az qrvára jó volt. Ez egész EP bagázst máglyára, és 2024. Június 9-én ezek már nem mshetnek vissza a parlamentbe. És kizárólag olyan emberek mehetnek, akik nem valali ameriksi oligarcha csicskái.
Ammama
2023. június 14. 23:04
Ez nem semmi...
BAJA
2023. június 14. 22:41
sok buiz rajzik erre
pitypang1125
2023. június 14. 22:19
Meg kell nyitni a déli határt, és a támogató Szlovák, Cseh, Osztrák, Szlovén, Horváth, határokra kell a sáskákat fuvarozni. Nem nehéz kitalálni, hogy a sáskáknak mi az úti céljuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!