A cseh kormányfő szerint jó az EU migrációs reformcsomagja

2023. június 15. 20:09

Nem lesznek semmiféle kvóták, ez a megállapodás kizárja a kötelező kvótákat – állítja Petr Fiala.

2023. június 15. 20:09
null

Az Európai Unió migrációs politikájának reformja kizárja a migránsok kötelező kvóták szerinti befogadását az egyes tagországok által, és Csehország számára kedvező – jelentette ki Petr Fiala cseh miniszterelnök csütörtökön délután a parlamenti alsóházban.

Fiala, az ellenzéki Szabadság és Közvetlen Demokrácia (SPD) ellenzéki mozgalom képviselőházi frakcióvezetőjének, Radim Fialának az interpellációjára válaszolt. Radim Fiala azt állította, hogy a kormány az európai uniós migrációs reformcsomag jóváhagyásával „elárulta a cseh nemzeti érdekeket”.

A belügyminiszterek megállapodása a migrációs politika reformjáról a kormányfő szerint értelmes és összhangban van Csehország hosszútávú érdekeivel.

– szögezte le Fiala.

Kijelentette: a belügyminiszteri megállapodás megerősíti a EU külső határainak védelmét, és

felgyorsítja az illegális migránsok kitoloncolásának folyamatát.

„Öntől eltérően én nem Lengyelország vagy Magyarország érdekeit védem” – vetette az ellenzéki frakcióvezető szemére a cseh kormányfő.

Az SPD ismételten azt javasolta a kormánynak, hogy kövesse a lengyelek és a magyarok példáját, és utasítsa el az EU migrációs reformcsomagját.

Petr Fiala szerint az EU migrációs politikájának reformjára azért van szükség, mert a jelenlegi rendszer nem működik. A cseh kormányfő felhívta a figyelmet arra is, hogy a reformcsomag végső formáját az Európai Parlament fogja jóváhagyni, ami tekintettel a testület összetételére, nem ígérkezik egyszerűnek.

(MTI)

***

***

Nyitókép: SEBASTIAN KAHNERT / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vbandi
2023. június 16. 08:49
HUXIT ADDIG MINDEN VÉTÓ
syphax
2023. június 16. 06:12
".....Nem lesznek semmiféle kvóták, ez a megállapodás kizárja a kötelező kvótákat – állítja Petr Fiala." ÜHÜMMM! ÉRCSÜK. A NAGY AZ TKP KICSI. A FEHÉR AZ FEKETE. A TÉL AZ MINDEN KÉTSÉGET KIZÁRÓAN NYÁR ÉS PERSZE A JÓ AZ NYILVÁNVALÓAN ROSSZ. Minden dolog ANNAK ELLENKEZŐJÉVEL(!) AZONOS--EZ NAPNÁL VILÁGOSABB!!! Csak legyen aki ép ésszel fölfogja......MEGNYITANDÓK: A ZÁRT OSZTÁLYOK, BOLONDOKHÁZÁK ÉS IDEGGYÓGYINTÉZETI UTÓKEZELŐ SZANATÓRIUMOK. IDEG-, ÉS ELMEORVOSOK INTERNÁLANDÓK.... TÖKÖT ÉS KENDERT KAPÁLNI.....ÁTKÉPZÉSÜKET KÖVETŐEN.
Megtalálta
2023. június 16. 01:49
Gyökér libsi. :D
elfújta az ellenszél
2023. június 16. 01:35
Kíváncsi lennék, hogyan és hová tudja kitoloncolni a papírok nélkül érkező, igazolhatatlan állampolgárságú migrincseket ez a mesemondó. Brüsszelből mindig azt erőltetik, ami garantáltan nem működik sok év óta
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!