Még az LMP szerint is káros, ha visszatér Eva Kaili

2023. június 17. 12:22

Tetlák Örs szerint az EU-ellenes hangok így könnyen megerősödhetnek.

2023. június 17. 12:22
null

Az LMP elfogadhatatlannak tartja, hogy az Európai Parlamentet érintő korrupciós botrányba keveredett, azóta leváltott alelnök, Eva Kaili képviselőként visszatérjen az EP-be. Tetlák Örs szerint a brüsszeli korrupciós botrány megmutatta, hogy

„ami Európában van, az működhet rosszul, átláthatatlanul és antidemokratikusan”.

„A zöldek álláspontja szerint olyan uniót kell teremtenünk, amely joggal kéri számon a demokratikus alapelveket az egyes tagállamokon,

az unió területén belül és az európai intézményekben” – fogalmazott a politikus.

Hozzátette: le kell folytatni a vitákat a káros lobbitevékenységről, a vagyonnyilatkozati eljárásokról, az utazási költségtérítésekről, a napidíjakról és az átláthatatlanságot segítő és azt fenntartó szabályok megszüntetéséről. Tetlák Örs szerint, ha ezek a viták nem kerülnek napirendre, akkor az EU-ellenes hangok erősödnek meg és újra az értelmetlen, parttalan viták kerülnek előtérbe.

Az ellenzéki politikus azt mondta: a Katar-gate egyik főszereplője, a vesztegetéssel gyanúsított Eva Kaili – megbízható információk szerint – visszatérhet az EP-be képviselőként. Ez azt jelenti, hogy részt vehet a parlamenti munkában, sőt szavazhat is.

ha Eva Kaili valóban részt vehet a szavazásban” – emelte ki Tetlák Örs, hozzátéve, hogy ugyanakkor ki kell szabadítani az európai politikát az ipari, valamint a fosszilis energia lobbi „karmai közül”.

(MTI)

***

Nyitókép: MENELAOS MYRILLAS / SOOC / SOOC VIA AFP

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
123321
2023. július 21. 09:35
"Tetlák Örs szerint az EU-ellenes hangok így könnyen megerősödhetnek." ja, oké, megnyugodtam. Már attól tartottam, hogy azért káros, mert egy korrupt szardarab büntetlenül visszaült az EP-be hogy tovább lophasson.
Skulo
2023. június 19. 10:27
Kajla Évi ügyesen forgatja a nyelvét is.
Robertoo
2023. június 17. 20:33
"Még az LMP szerint is káros, ha visszatér Eva Kaili" Húha! Még az LMP szerint is? ............ Ez az a kétszemélyes pártocska? Akkor érdemes odafigyelni.
Lajoss
2023. június 17. 17:50
Miért,a mi Varga Juditunk hol lenne már egy jogállamban,vagy a Petyka vitéz a Lady MRD után?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!