Elismerte, hogy „túl keményen” lépett fel beosztottjaival szemben, lemondott a holland miniszter

2023. június 22. 21:15

Fizikai és verbális zaklatás miatt tettek panaszt Dennis Wiersma ellen.

2023. június 22. 21:15
null

Csütörtökön benyújtotta lemondását Dennis Wiersma holland oktatási miniszter, miután munkatársai panaszt tettek ellene fizikai és verbális zaklatás miatt.

 A 37 éves politikus, a kormányzó Szabaddemokrata Néppárt tagja, Twitteren közzétett bejegyzésében nehéz döntésnek nevezte lemondását, ugyanakkor elismerte, hogy néha „túl keményen” lépett fel beosztottjaival szemben.  Az elmúlt hónapokban a holland média több panaszról is beszámolt Wiersma ellen, munkatársaival való „agresszív, zsarnoki” bánásmódja miatt.

A volt minisztert fizikai és szóbeli megfélemlítéssel vádolták meg már korábban is, és többször ígéretet tett arra, hogy megváltozik.  A politikus tavaly január óta töltötte be tisztségét. Mark Rutte holland kormányfő sajnálatát fejezte ki Wiersma döntése miatt. „A kormány elvesztett valakit, aki szívét-lelkét az oktatásba fektette” – kommentálta a kormányfő a miniszter távozását.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2023. június 23. 14:53
Túl kemény mi? Nem faszikáim, ti tudatosan baszakodtok mindenkivel akinek nem tetszik a nézőpontja. Ti nagyon is tudatosan szálltok rá és próbáljátok meg másokra rákényszeríteni a szarságaitokat, és ha nem fogadja el kicsináljátok tönkreteszitek pokollá teszitek az életét! NINCS RÁ SZÓ HOGY MENNYIRE MEGVETENDŐEK UNDORÍTÓAK ÉS GYŰLÖLETESEK VAGYTOK. NINCS RÁ SZÓ HOGY MENNYIRE GYŰLÖLÜNK BENNETEKET ÉS NINCS SEMMI A VILÁGON AMIT NE TENNÉNK MEG HOGY ENNEK VÉGET VESSÜNK!!! És ha ennek az az ára, hogy hegyekben álljanak a hullák? AKKOR EZ FOG TÖRTÉNNI.
Zolotarjov
2023. június 23. 10:38
Na ugye..
diós guba
2023. június 23. 09:08
ugyanakkor elismerte, hogy néha „túl keményen” lépett fel beosztottjaival szemben. Vajon miért van idézőjelben "túl keményen" ? Viagra túladagolás? ( néha).
Lajoss
2023. június 23. 06:22
Ilyen egy jogállam,kedves nertársak..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!