„Demilitarizálták Ukrajnát” – állítja Peszkov

2023. június 18. 12:47

Az orosz elnöki szóvivő szerint Ukrajna „egyre kevésbé használja saját fegyvereit”.

2023. június 18. 12:47
null

Dmitrij Peszkov az RT arab kiadásának nyilatkozva arról, beszélt hogy „Ukrajna erősen militarizált volt, amikor a konfliktus elkezdődött”. Az orosz elnöki szóvivő hozzátette, ahogy Putyin elnök is elmondta a napokban, az egyik céljuk

Ukrajna demilitarizálása volt, ez de facto megvalósult 

– jelentette ki. Peszkov azt mondta, hogy Ukrajna „egyre kevésbé használja saját fegyvereit”, és szinte teljesen áttért az Egyesült Államok vezette NATO-szövetségesek által szállított fegyverek alkalmazására. 

A szóvivő kijelentette, a Kijevnek nyújtott katonai segély a nyugati országokat „a konfliktus részesévé, az európai helyzetet pedig „feszültebbé és kiszámíthatatlanabbá” teszi.

Mindez arra kényszeríti Oroszországot, hogy „határozottabb intézkedéseket tegyen a donbászi lakosság és az Oroszországi Föderáció biztonságának védelme érdekében” – mondta Peszkov.

***

Ukrajna nem áll le: további Leopard 2 harckocsikat kér Németországtól

„Minden egyes Leopard 2 szó szerint aranyat ér egy döntő támadáshoz" - mondta az ukrán külügyminiszter-helyettes.

 

Nyitókép: EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE/HANDOUT

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2023. június 18. 17:40
Ukrajna tele van fegyverrel. Értem én, hogy maguk már szinte semmit nem gyártanak, de sajnos a végtelenségig kapni fognak külföldről fegyvereket, lőszert, még katonát is. Tehát kérdezem peszkov elvtársat, hogy mi lesz a következő lépés. Mert én valahogy úgy értem a demilitarizálás kifejezést, hogy Ukrajnában nem marad sem fegyver, sem katona. Jelenleg ezzel nem vagyunk készen.
barkasfarkas
2023. június 18. 15:08
Demilitarizálták? Inkább felszereltették a legkorszerűbb fegyverekkel, amire most ki is képezik a hadseregüket. Ez a szöveg inkább valamiféle kihátrálást jelent a háborúból végre.
olajfa1
2023. június 18. 14:50
Klicsko elgondolkozhat!... érdemes volt-e...
letsgobrandon
2023. június 18. 14:49
sajnálom a szuicid ukránokat ? ááá dehogy nekik ezt intézte a kormányuk nyolc évük volt rá , hogy valahogy kiegyezzenek a ruszkikkal, de inkább lőtték donyecket a jenkifasszal a seggükben
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!