Ekkora veszteségek árán sikerült bevennie Bahmutot az oroszoknak

2023. június 02. 12:17

Majdnem egy éven át zajlott a harc Bahmutért – nem biztos, hogy végeredményben az oroszok jártak ezzel jól.

2023. június 02. 12:17
null

Nyugati katonai vezetők szerint több mint 60 ezer főt vesztettek az oroszok csak a Bahmutért folyó harcok következtében. Ezzel a szakértők szerint az oroszok veszteségei immár meghaladják a 200 ezer főt.

A Sky News emlékeztet: a stratégiailag csekély jelentőségű kelet-ukrajnai várost 10 hónapon át ostromolta Oroszország, amelynek megszerzésével érdemben semmit sem változtak a megmerevedett frontvonalak. További nehézség, hogy a városból kivonuló Wagner-zsoldosokat az orosz csapatoknak kell pótolnia, akik így is veszélyesen szét vannak szóródva a frontvonalon. 

***

Nyitóképen: Az elpusztított Bahmut látképe. Fotó: AFPTV / AFP

Összesen 174 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ozdiszatir
2023. június 03. 06:48
Az meg hogy az oroszok mennyit mondanak...hamvasztották, ásták, tengerbe dobták a halottakat, hogy ne kelljen kifizetni utánuk a családnak járó pénzt!
Tehetős Totó
2023. június 02. 23:02
Osztán mennyibe került az ukránoknak a meg-nem-védése? Csakhogy mi egyszerű halandók is mérlegelhessünk, ha már besétáltunk a "Kávéházi Konrádok" csapdájába...
Arnar
2023. június 02. 17:37
"stratégiailag csekély jelentőségű"... Nem tudom mikor állnak már le nyugaton a parasztvakítással. Ha az oroszok állnak nyerésre, akkor "csekély jelentőségű" Bahmut, ha az ukránok állnak nyerésre, az "fontos stratégiai győzelem" Hülyére vesznek mindent és mindenkit.
tictac
2023. június 02. 16:43
Mennyi frontharcos van itt. Számokkal dobálóztok, ki kell menni azt számold meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!