Lukasenka kitálalt: Szerinte ez volt Putyin legnagyobb hibája

2023. június 03. 18:34

A fehérorosz vezető meglátása szerint már 2014-ben meg kellett volna oldani az ukrán konfliktust.

2023. június 03. 18:34
null

Aljakszandr Lukasenka szerint az egyetlen hiba, amit Oroszország és Fehéroroszország elkövetett, hogy nem 2014-ben és 2015-ben oldották meg az Ukrajnával kialakult konfliktust, hiszen akkor Ukrajnának nem volt hadserege, és

a támadás váratlanul érte volna őket

– mondta fehérorosz vezető.

Lukasenka ezen felvetéséről csütörtökön beszélt a volt szovjet országokból álló Független Államok Közösségének vezetőivel tartott találkozón Minszkben – írta meg a Politico.

A beszéde azzal folytatódott, hogy ha a háború nem kezdődött volna el tavaly, „akkor holnap kezdődött volna el, de rosszabb feltételekkel Oroszország és Fehéroroszország számára”.

A lap emlékeztetett, hogy Oroszország 2014-ben szállta meg a Krímet, és csatolta el Ukrajnától. A 2014 óta eltelt időben Lukasenka meglátása szerint az oroszok békés rendezési módot szerettek volna, velük szemben viszont az ukránok ezt az időszakot arra használták fel, hogy felkészüljenek a háborúra.

***

***

Nyitókép: BelTA / Sputnik via AFP

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fed74
2023. június 04. 11:00
Az volt a legnagyobb hibája, hogy megszületett ez a tömeggyilkos törpe szarházi! Itt is van egy ilyen dagadt törpe szarházi, hogy a tífusz takarítaná már el!
Zolcsika
2023. június 04. 06:36
Az, hogy soha semmilyen formában ne öljétek meg azt, aki egy kicsit másképp gondolkodik ,az nem fér abba a bolsevik fejedbe gondolom.
Zsaturnuzs
2023. június 04. 00:56
Az első óriási hibát Hruscsov követte el, 1954-ben. A Krím mind "ajándék" Ukrajnának... elmebeteg ötlet volt. 1991-ben Gorbacsov, Jelcin és a többi felsővezető képtelen volt a válsághelyzetet átlátni és képtelen volt megtenni a leginkább szükséges lépéseket is, egymással és a belső hatalmi harcaikkal voltak elfoglalva. Az érthető, hogy hagyták függetlenné válni a Szovjetunió tagköztársaságait, mert az egyetlen alternatíva már akkor is az értelmetlen vérontás lett volna, aminek a végeredményét már láthattuk Jugoszláviában. De az Ukrajnában állomásoztatott atomfegyvereket időben kivonhatták volna onnan, és visszavehették volna az iszákos Hruscsov területi ajándékát. És igen, valamikor 2014-ben volt az utolsó esély a viszonylag békés revízióra. Rég elúszott, hagyták elúszni, és nem mások hagyták, mint ismét, sokadszor az orosz felsővezetés. Na, és ki nem ismerte fel 2022-ben, hogy már elúszott a viszonylag kis áldozatokkal végbevihető revízió utolsó lehetősége is? Ki volt akkora balfék, hogy kellő hírszerzési előkészítés nélkül harcba küldje az orosz haderő krémjét, úgy, hogy immár a létszámbeli fölényben sem bízhattak, nem is szólva arról, hogy kiképzést, fegyverzetet, nyugati támogatást tekintve sem a 2014-es ukrán haderővel álltak szemben?! A Kreml, élen Putyinnal, mögötte a bólogató senkikkel. KI A HIBÁS MINDEBBEN? A NYUGAT, AZ USA, AZ EU, AZ OROSZORSZÁG ELLEN FENEKEDŐ ZSIDÓK MEG A TÖBBI ÓOROSZ RÉMKÉP.
tartarossz.blog
2023. június 04. 00:10
Sokszor demonstráltak tüntetők a Bajza utcai Orosz Nagykövetség előtt, formabontó támogató tüntetés volt például a szíriai katonai beavatkozás melletti demonstráció is - itt Budapesten követelték magyar tüntetők, hogy Oroszország lépjen már és védje meg Bashar al-Aszad elnök úr kormányát, de a Donbasszal is így volt, és még azt mondják a magyarok közönyösek volnának a nemzetközi helyzet egyre fokozódása közepette. hát nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!