Teljes a káosz: Zelenszkij az egyik pillanatban elismeri, hogy elvesztették Bahmutot, a másikban a sajtósa teljesen mást állít

2023. május 21. 10:20

Közben Putyin már gratulált Prigozsinéknak a város elfoglalásához.

2023. május 21. 10:20
null

Ukrajna vasárnap közölte a Reuters hírügynökséggel, hogy még mindig harcolnak Bahmutért. Zelenszkij korábban azt mondta, hogy

a város már csak a szívükben maradt meg, a kezükben nem.

Az ukrán elnök Joe Biden amerikai elnökkel találkozott Japánban, előtt pedig arra a kérdésre, hogy Bahmut még mindig Ukrajna kezében van-e, Zelenszkij azt mondta, hogy „azt hiszem, nem”, majd hozzátette, „Bahmut mára csak a szívünkben van”.

Ezek után jött az ukrán elnök sajtósa

Zelenszkij sajtótitkára később pontosított, szerinte az elnök a kérdés egy másik részére válaszolt.

A riporter kérdése: Az oroszok azt mondták, hogy elfoglalták Bakhmutot” – írta Szergej Nyenyikforov a Facebookon. „Az elnök válasza: Szerintem nem”. Hozzátette ukránul: „Az elnök így tagadta Bakhmut elfogását”.

Közben pedig Putyin már gratulált a Wagner harcosainak Bahmut felszabadításáért.

Putyin bejelentette Bahmut elfoglalását

Az orosz elnök gratulált a Wagner harcosainak.

Nyitókép: Brendan SMIALOWSKI / AFP 

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rizsa
2023. május 25. 07:11
Zselé már a sír szélén áll. Csak azt nem tudni ki löki bele. A támogatói? Az Oroszok ? Vagy a saját népe ?
Varga László és akkor mi a picsa van
2023. május 22. 02:16
Az ukrán hadsereg bekerítette Bahmutban a várost megszálló Wagner-alakulatokat, s megkezdték a blokád alá vont Orosz Föderáció kiéheztetését.
SigSauer
2023. május 21. 20:55
"Valerij Zaluzsnij, az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka súlyosan megsérült a főhadiszállását május elején ért rakétacsapásban, és lehet, hogy távozik posztjáról – közölte a Joker DNR nevű hackercsoport az ukrán hadseregtől származó információkat." "az ukrán erők vezetője több bonyolult műtéten esett át, és egészségi állapota nem teszi lehetővé, hogy továbbra is ellássa feladatait." "AZ EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTÁRÓL SZÓLÓ INFORMÁCIÓKAT UKRAJNÁBAN A NYUGATI IRÁNYÍTÓIK UTASÍTÁSÁRA BLOKKOLJÁK, HOGY NE ÁSSÁK ALÁ AZ ARTYOMOVSZK (BAHMUT) ELVESZTÉSE MIATT MÁR AMÚGY IS MEGTÉPÁZOTT MORÁLT."
kaffogó hebrencs
2023. május 21. 12:54
A nyugati fegyverekkel egy kisvárost sem tudták megtartani az ukránok. #fejlettnyugat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!