Németország megkezdte az ukrán katonák kiképzését az Abrams használatára

2023. május 28. 07:20

Amerika kifejezetten ilyen kiképzésekre mintegy 31 harckocsit küldött Németországba.

2023. május 28. 07:20
null

A jelentések szerint mintegy 400 ukrán katona kezdte meg a kiképzést Németországban, M1 Abrams harckocsik kezelésére. Az ukrán katonák első csoportja megkezdte a kiképzést, amely arra összpontosít, hogy „hogyan kell működtetni és karbantartani” a járműveket, amelyek

a világ legfejlettebb harckocsijának számítanak

– jelentette a New York Times.

A csoport fele a dél-németországi Grafenwoehrben és Hohenfelsben kezdte meg a kiképzést, ahol az említettek mellett egészségügyi ismereteket és lőfegyverek használatára tanítják őket. A másik felét arra tanították, hogyan kell üzemanyagot tölteni a tankokba és karbantartani a gázturbinás hajtóművel rendelkező harckocsikat.

Amerika kifejezetten ilyen kiképzésekre mintegy 31 harckocsit küldött Németországba, amely várhatóan 10-12 hétig tart – írta a hírportál.

Az Abrams harckocsik hadrendbe állítása várhatóan jelentős technikai előnyt jelent majd Ukrajnának Oroszországgal szemben.

Nyitókép: Illusztráció
Forrás: Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2023. május 28. 14:24
"A jelentések szerint mintegy 400 ukrán katona kezdte meg a kiképzést Németországban, M1 Abrams harckocsik kezelésére." Logikus. Hiszen egy harckocsit csak úgy lehet jó pénzért értékesíteni a fekete piacon, ha be is tudom mutatni, hogy mit tud.
56október
2023. május 28. 10:49
Ezt az új SS páncéloshadosztályt hogy fogják majd hívni??
citromosParizer
2023. május 28. 09:28
miért nem az USÁ-ban megy a képzés? nem mondják már, hogy könnyebb és olcsóbb 31 db tankot átküldeni az összes cuccával, mint 150 embert magukhoz hívni
Skulo
2023. május 28. 09:10
Kíváncsi lennék, hogy hányan dezertálnak a kiképzésről! Nem hiszem el, hogy a kiskatona nem látja át, hogy a hazája romjain amerikáért harcol!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!