Hátborzongató: így néz ki az ukrajnai pusztítás madártávlatból, a Google legújabb műholdfelvételein (GALÉRIA)

2023. május 08. 20:02

Egyebek közt megnézhető egy temető is, ahol mintegy kilométernyi új sír jelent meg.

2023. május 08. 20:02
null

A Politico a Google műholdfelvételein keresztül bemutatta azt, hogy az orosz-ukrán háború mekkora pusztítást vitt végbe az ukrajnai területeken. A portál kilenc, emblematikussá vált helyszín képein keresztül mutatta be a háború hatását.

Egyebek közt megmutatták azt a színházat, ahol még 2022 márciusában az oroszok lebombáztak több mint 300 bujkáló embert.

Láthatóvá vált a hostomeli reptér is, amit 2022 februárjában bombáztak le az oroszok. Ezt a támadást sikerült az ukránoknak visszavernie. (A Politico szerint ha ez nem sikerült volna, akkor Putyinék már elfoglalták volna Kijevet.)

Ezeken kívül bemutatták még a kozarovicsi gát környékét is, ahol az orosz erők előrenyomulását akadályozandó Ukrajna felrobbantotta a Demydiv faluban lévő hidat és a kijevi víztározó gátját.

Ezen felül bemutattak egy temetőt is, ahol (a Politico állítása szerint) kilométernyi új sír jelent meg – Mariupol mellett.

Nyitókép és képek: Politico Twitter-oldala

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kivűlálló
2023. május 09. 15:56
Nagyon remélem, egész Ukrajna így fog kinézni rövididőn belül!
bagira
2023. május 08. 22:11
Brüsszel saját halottjának tekinti . https://oroszhirek.hu/neonaci-azov-parancsnokot-likvidaltak-bahmutban/
bagira
2023. május 08. 22:10
Ursula egy csomag papírzsepi telesír , remélem a temetésen ott lesz. ,,Az Azov parancsnoka és a fasiszta csoport vezetője, Dmitro Judenko meghalt a Bahmut (Artyomovszk) melletti harcokban – közölte a Russzkaja Veszna. Az ukrán szélsőséges 2014 óta vett részt a Donbassz ellenes harcokban. Úgy tudni, hogy a 37 éves Judenko a 3. rohamdandár (volt Azov-ezred) egyik szakaszának parancsnoka volt. Emellett ő volt az alapítója az Egység és Testvériség radikális csoportnak, amely újoncokat képez ki a Donbassz elleni büntetőműveletekhez. https://oroszhirek.hu/neonaci-azov-parancsnokot-likvidaltak-bahmutban/
letsgobrandon
2023. május 08. 22:04
Hirosimáról is van ilyen... az sokkal faszább... tele volt civillel
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!