Eddig még senki sem cáfolta, hogy Zelenszkij csapást akart mérni Magyarországra – állítja az elemző

2023. május 15. 09:38

A Pentagonból kiszivárgott titkos hírszerzési iratok alapján az ukrán elnök fel akarta robbantani a Barátság-kőolajvezetéket.

2023. május 15. 09:38
null

Elgondolkodtató, hogy még egyik fél sem cáfolta a Barátság-kőolajvezeték felrobbantásának tervét – mondta Palóc André, a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány vezető elemzője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Volodomir Zelenszkij fel akarta robbantani a Barátság-kőolajvezetéket, hogy csapást mérjen Magyarországra

– írta a The Washington Post a Pentagonból kiszivárgott titkos hírszerzési iratok alapján. Az ügyről kérdezték Palóc Andrét, aki az M1-en és a Kossuth rádióban is kiemelte, még egyik fél sem cáfolta a Washington Post értesülését, ami titkosszolgálati anyagokra épült. Úgy vélte, adódik a felvetés, hogy valóban megfontolt politikai lépés és vezetés e az, ahol ilyen típusú döntéseket próbálnak meg előkészíteni. Ráadásul az is fontos, hogy Magyarország mint szomszédos ország

a háború kitörése pillanatától kezdődően nyújtott segítséget, és azonnal menekülteket fogadott be Ukrajna területéről, kérés nélkül

– mondta. „Ha az egész képet így összerakjuk, és ehhez képest az derül ki, hogy elhangozhattak olyan típusú ötletelések ukrán részről, hogy érje a Barátság-vezetéket ilyen típusú támadás, az mindenképpen elgondolkodtató, hiszen stratégiai jelentőségű infrastrukturális vezetékről van szó, amely lényegében biztosítja hazánk kőolajellátását” – fogalmazott a tudásközpont vezető elemzője. 

(MTI)

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal sajtóosztálya / AFP 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gecorbi
2023. május 15. 13:31
Hát ez a dolog tipikus példája az o1g-i szlogennek: ne azt nézzétek, mit mondok, hanem.mit teszek....ezt o1g mondta....na, Zelenszkijnél éppen ez történt, példát vett o1gröl. Felrobbant? Nem. Ennyi.
Palatin
2023. május 15. 12:59
Nem tartom lehetetlennek, hogy az olajvezeték felrobbantásának ötlete Gyurcsány köreiböl származik és ök ajánlották ezt Zselenszkijnek. Állandó titkos kapcsolat van közöttük. Ugyanis az a káosz, amit ez elöidézne, az, - Gyurcsány reményei szerint -, egy újabb végzetes csapás lenne a magyarokra, föleg Orbánra, ami az ö reményeiket a puccsra megsokszorozná. De még az is lehet, hogy gyurcsányák csak közvetítök ebben, és az ötlet az amerikai nagykövettöl származik. Azt kell nézni, hogy egy ilyen akció kinek használna. Nyilván a gyurcsányistáknak. Gyurcsány mindenre képes lenne a hatalomért. Gyurcsány nemcsak a magyar ipart, a magyar termöföldet árusítaná ki, szokása szerint, hanem eladna országrészeket is. Öt nem érdekelné még az sem, hogy mekkora Magyarország marad, csak arra ügyelne, hogy neki és a hordájának személyesen elég legyen. Nincs az a politikai gazság, amire ö nem lenne hajlandó, ha ö lehet a kakas a szemétdombon. Belöle az apja gyermekkorában kivert minden jót, ezért arra tette fel egész életét, hogy mindenáron bizonyítsa, hogy "Én igenis egy tökös fickó vagyok." De ezt ma már a hívei sem hiszik el róla, ök inkább csak a gazemberségében biznak, hogy amit esetleg ö összeharácsol, abból nekik is csurran-cseppen valamicske.
-Zsolt-
2023. május 15. 12:32
Hahaha. Senki nem cáfolta meg, csak a történelem. Eddig azt sem cáfolta meg senki, hogy Orbán 1 millió magyart és ukránt akart a Dunába lövetni. Akkor az biztosan úgy is volt. 🤣🤣🤣
Palatin
2023. május 15. 12:28
Zselenszkij erröl a tervéröl ne fog letenni. A Nyugat, a Nato ezt szó nélkül hagyná. A Nyugat nagy célja Oroszország feldarabolása, és megszállása. Ez mindent visz, se a véráldozat, se az európai emberek életszinvonala, jövöje itt nem számít. Ne számítsunk arra, hogy a Nyugat be fog látni valamit is. Ez a harc olyan mint amikor a krokodil el akarja kapni a zebrát. Az USA hosszútávú célja Szibéria megszerzése. Erröl akkor sem fog lemonani, ha világháborúra kerül sor emiatt és az emberiség nagyobbik fele elpusztul, de lehet, hogy az egész. Nekik semmilyen ár nem lenne túl sok. Azon kell inkább elgondolkodni, hogy kell-e nekünk egy ilyen világ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!