Több mint három tonna WC-papírtól szabadulna a Bundeswehr

2023. május 22. 17:38

Baki a német hadseregnél, az új adagolókba nem fér bele az eddig használt egészségügyi papír.

2023. május 22. 17:38
null

A német hadsereg elárverez közel 10 ezer tekercs olyan WC-papírt, amely nem fér be az újonnan beszerzett adagolókba a Bundeswehr létesítményeiben – számolt be róla a német RTL

A televíziós csatorna szerint a Bundeswehr összesen 12 raklapnyi, 360 dobozban tárolt, több mint 3 tonna szállítási súlyú WC-papírt kínált fel eladásra. A Bild című újság szerint ez a mennyiség egy átlagos német számára 211 évig lenne elegendő. 

A német hadsereg az RTL-nek elárulta, hogy az eladás oka az volt, hogy a Bundeswehr egészségügyi létesítményeiben a WC-papíradagolókat egy másik cég által gyártott darabokra cserélték.

– közölte a Bundeswehr szóvivője. 

Az RTL hozzátett, a WC-papír mellett a licitálók egyéb árukat is vásárolhatnak a német hadseregtől, többek között irodafelszereléseket is. 

Nemcsak a WC-papír körül vannak problémák a Bundeswehrben márciusban Eva Högl, az ország fegyveres erőkért felelős parlamenti biztosa azt állította, hogy a Bundeswehrnek „mindenből túl kevés van, és 2022. február 24. óta pedig még kevesebb van”. Megjegyezte, hogy a német hadsereg sok laktanyájából

Högl arra is rámutatott, hogy a kormány nem költötte el a tavaly az ukrajnai konfliktus miatt létrehozott 100 milliárd eurós (37 ezer milliárd forint) különleges védelmi alapból származó pénzt.

 

Nyitókép: Getty Images
 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hangillat
2023. május 22. 23:13
Nagydolog!
kalhana
2023. május 22. 22:12
Ha sikerül eladni, vehetnek az árából némi töltényt.
Obsitos Technikus
2023. május 22. 21:12
Küldjétek Ukrajnába.
ujferi
2023. május 22. 20:18
Ezek már nem németek, csak tudnak németül. A németek meghaltak a háborúban és a hadifogságban ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!