Brutális vérengzés Texasban: nyolcan meghaltak, többen megsebesültek

2023. május 07. 07:34

Texas republikánus kormányzója „felfoghatatlan tragédiának” nevezte a történteket.

2023. május 07. 07:34
null

Egy fegyveres nyolc embert megölt és hét másikat megsebesített – hármat súlyosan – egy lövöldözésben a texasi Allen egyik bevásárlóközpontjában, mielőtt egy rendőr végzett vele – számolt be a Guardian. 

A fegyveres támadó kiszállt egy járműből a bevásárlóközpont előtt, és azonnal lövöldözni kezdett a járdán lévő emberekre. Több mint három tucat lövést lehetett hallani, amikor a videót rögzítő jármű elhajtott. Jonathan Boyd, Allen rendőrfönöke elmondta, hogy hét ember, köztük a lövöldöző is meghalt a helyszínen. A Fehér Ház közölte: Joe Bident tájékoztatták az eset részleteiről, az alleni rendőrségnek pedig felajánlották segítségüket.

Texas republikánus kormányzója, Greg Abbott, aki korábban lazította a fegyvertartási szabályokat,

Az áldozatok közül hárman kritikus állapotban voltak szombat este, mondta Boyd, négy sebesült helyzete pedig stabil volt. 

 

***

Nyitókép: Yasin Ozturk / ANADOLU AGENCY / AFP

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ronon
2023. május 07. 16:43
Hm érdekes hogy még sehol sem írták le az elkövető nevét, máskor leszokták már rég.
Armageddon
2023. május 07. 14:38
"Texas republikánus kormányzója, Greg Abbott, aki korábban lazította a fegyvertartási szabályokat..." Az állatja! Dehát konzerv republikánus.
Vikijo
2023. május 07. 14:13
Minden ilyen cselekményre lepuffantással kellene reagálni függetlenül a korra vagy elmeállapotra, hiszen a visszatartás a legfontosabb nem az elkövetők jogai.
letsgobrandon
2023. május 07. 12:08
Várom Présasszony javaslatait , hogy vezessünk országot
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!