Szijjártó: Botrány, hogy Ukrajna a háború szponzorainak listájára helyezte az OTP-t

2023. május 13. 12:57

A külügyminiszter szerint amíg ezt nem vonják vissza, addig a magyar kormány „nagyon nehezen” tárgyal további szankciókról.

2023. május 13. 12:57
null

Botrányos, hogy Ukrajna a háború nemzetközi szponzorainak listájára helyezte a semmiféle jogszabályt nem megsértő OTP-t, s amíg ezt nem vonják vissza, addig a magyar kormány „nagyon nehezen” tárgyal további áldozatokat kívánó szankciókról – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Stockholmban.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető az európai uniós külügyminiszterek informális tanácsülésének szünetében hangsúlyozta: felháborító, hogy miközben Magyarország részt vesz abban a programban, amelynek keretében a blokk havonta másfél milliárd euróval támogatja Ukrajna működését, az ukrán nemzeti korrupciómegelőzési ügynökség nemrég a nemzetközi háborús szponzorok listájára helyezte az OTP Csoportot, amiért a pénzintézet továbbra is jelen van Oroszországban.    

– mondta, majd azt is kifejtette: „az OTP Magyarország legnagyobb bankja. Az OTP semmifajta nemzetközi jogszabályt nem sértett meg. Az OTP működése teljes mértékben megfelel mindenfajta elvárásnak és jogszabálynak. Ehhez képest a bank felhelyezése Ukrajnában a háború nemzetközi szponzorainak listájára elfogadhatatlan és botrányos. Ezért ma világossá tettem, hogy addig mi nagyon nehezen megyünk bele egyáltalán tárgyalásokba is a tizenegyedik szankciós csomagról, nagyon nehezen tárgyalunk további áldozatokat kívánó gazdasági korlátozó intézkedésekről, amíg az OTP ezen a bizonyos ukrán listán rajta van” – közölte.  

(MTI)

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. május 14. 07:23
Az a botrány kakadu, hogy gyáva, sunyi csicskákként még mindig támogatjátok a magyargyűlölő zsidó hohol rezsimet. Az is botrány, hogy a vétótlan köpcös geci csicska eddig is bármit megszavazott, amit a zsidó gazdái neki parancsba adtak, leszarva a saját 97%-os magyar népét is. Nem mellesleg a naponta magyarokat gyalázó, jogfosztó, jelképeinket megsemmisítő, betiltó hoholoknak ingyen áramot, gázt, üzemanyagot, élelmiszert, gyógyszert, kötszert szállítotok, pénzelitek őket, gyógyittatjátok és kiképzitek a hohol gyilkosokat, a családjaiknak pénzt, segélyt, menedéket adtok, a fattyaikat oktatjátok, üdültetitek, pénzelitek. A szar, gyáva csicskáik vagytok. Ezért megalapozottan gondolja az összes hohol-zsidó tetű, zsidó kommunista komisszár, hogy továbbra is ki lesz nyalva a valaguk, minden aljasságuk ellenére. Sajnos.
vicomt
2023. május 13. 15:58
Mi az a ukrajna? Senki földje, jobban mondva amerika gyarmata. Szégyen amerikára nézve. Na ezért utálom őket...
Odone Ricci
2023. május 13. 14:10
Nem lehet az, hogy a magyar OTP-t felcserélték az OTP kóddal, azaz a One Time Password-del, melyet a bankszámla digitális bejutásához használ mindenki az azonosítás miatt ?
Kopa
2023. május 13. 13:56
Most akkor a háború szponzorai az egy negatív társaság ? Usa, EU, UK is szponzorok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!