Rishi Sunak: Hagyják Zelenszkijt beszélni az Euróvízión

2023. május 12. 19:20

A miniszterelnök szerint az értékek, amelyekért az ukrán elnök küzd, alapvető fontosságúak.

2023. május 12. 19:20
null

Ahogy korábban a Mandiner is beszámolt róla, az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége nem engedte meg Volodimir Zelenszkijnek, hogy beszédet mondjon a dalverseny szombati döntőjében, mivel az szabályellenes lenne. Az Euróvíziós Dalfesztivál szabályában pedig benne van, hogy az esemény politikától mentes.

Rishi Sunak brit miniszterelnök nem ért egyet a műsorszolgáltatók döntésével, írja a Telegraph. A politikus úgy véli, helyénvaló lenne, ha az ukrán elnök megjelenne a szombati, liverpooli nagydöntőn, mivel az „értékek és szabadságjogok”, amelyekért küzd, inkább „alapvető fontosságúak”, mintsem politikaiak.

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal/AFP

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2023. május 13. 14:13
Na ezért az ukrán "értékek" miatt nem csípem Zselééket.
imasi
2023. május 13. 02:42
Rishi Sumák inkább az indiai kasztrendszer ellen szólaljon fel, mert egyrészt a horogkereszt az egy lopott indiai jelkép, svasztika, másrészt az indiaiknál rasszistább, kirekesztőbb társadalmat nehét lenne találni. Tudja valaki,mi folyik ott? Mi az az érinthetetlenek kasztja? Akikgez érni, hpzzájuk szólni is tilos a magas kasztokban élőkmél, pl a Rishi féle multimilliárdosoknak. Vagyona a királyénál is nagyobb, több mint 422 ezer euró. És ott a felesége vagyona is.
Kybon
2023. május 13. 02:19
"értékek és szabadságjogok" - Vicces náci beszéd jött divatba nyugaton. A végén még kiderül, hogy Adolf megnyerte...
almaska
2023. május 13. 00:13
Lehet hogy Zselé és Rishi Sunak most együtt lépnek fel, és Rishi Sunak furulyázni fog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!