Tagadják a Patriot elvesztését az ukránok: szerintük nem lőtték ki az oroszok a rakétarendszert

2023. május 17. 16:07

Az ukrán szóvivő leszögezte, hogy mégpedig olyat nem lehet, hogy a Patriotot egy csapással megsemmisítsék. Még akkor se, ha Kinzsal rakétát lőnek ki rá.

2023. május 17. 16:07
null

A Patriot típusú amerikai légvédelmi rakétarendszert nem lehet egy csapással megsemmisíteni, még akkor sem, ha Kinzsal rakétát lőnek ki rá – jelentette ki Jurij Ihnat, az ukrán légierő szóvivője egy szerdai tévéműsorban.

A szóvivő ezzel cáfolta Igor Konasenkov altábornagynak, az orosz védelmi minisztérium szóvivőjének azt a keddi kijelentését, amely szerint egy Patriot típusú amerikai légvédelmi rakétarendszert semmisített meg az orosz erők Kinzsal hiperszonikus rakétarendszerének precíziós csapása Kijevben. Szavai szerint kedden az ukrán hadvezetés még nem akarta kommentálni ezt a bejelentést, mint ahogy Konasenkov korábbi „hazugságaira” sem reagáltak ukrán részről.

– jegyezte meg Ihnat.

Kifejtette, hogy a Patriot olyan rendszer, amelynek része egy parancsnoki állás, ahonnan a harci szolgálatot teljesítő legénység figyeli a légi célpontokat és információkat kap a felelősségi körében lévő helyzetről, így a légi célpontokról is. A rendszer kézi, félautomata és automatikus üzemmódban is működhet. „A Patriot automatikus működési módja az, amely lehetővé teszi a légi célpontok lelövését emberi beavatkozás nélkül, mint ahogy az kedden is megtörtént” – tette hozzá.

(MTI)

Nyitókép: RONI SCHUTZER / AFP

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ben Jeremiah
2023. május 18. 10:10
(Megjelent egy olyan hír, hogy az usákok kikapcsoltatják az összes patriotot ukrajnában, és vizsgálatot indítanak. Ha most pár hétig nem lesz hír a patriotról, akkor vszeg igaz is.)
Igazszó
2023. május 17. 21:31
Szar zsidó hohol propaganda. Hazug is, szánalmas is, aljas is. Olyan mint a zsidó, meg a hohol.
feketeöves nirvana
2023. május 17. 21:08
Hazudnak mint a vízfolyás. Klicsko pózolt valami mellett amire ráirták hogy Kindzsál. Persze attól még nem válik azzá.
roughneck
2023. május 17. 20:15
Az jo hir, ha nem lottek ki az oroszok! Akkor nem kell nekik ujat adni helyette... :-))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!