A Washington Post szerzője szerint Oroszországban fejetlenség van, „megremegett a Kreml”

2023. május 18. 12:19

Anna Nyemcova úgy látja, az ukránok eredményes munkát végeznek.

2023. május 18. 12:19
null

Rendkívül érdekes kommentár jelent meg a Washington Postban. Szerzője Anna Nyemcova, a 2015-ben megölt orosz ellenzéki politikus, Borisz Nyemcov lánya, aki jelenleg az Amerikai Egyesült Államokban él és újságíróként dolgozik. 

Nyemcova legújabb véleménycikkében arról ír, hogy Oroszországban feltűnően sok „titokzatos esemény” következett be az utóbbi időben. Az orosz újságíró fel is sorolta a furcsaságokat: megmagyarázhatatlan dróntámadás érte a Kremlt, sőt Oroszország fölött négy katonai gépet is lelőttek. 

A szerző állítása szerint a Kremlben fejetlenség lett úrrá és egyre inkább csak zűrzavart lehet tapasztalni.

Azt is kiemelte, hogy mindezt a Wagner-csoport vezére még közölte is a világgal. Történt ugyanis, hogy Prigozsin a védelmi minisztert és a vezérkari főnököt hibáztatta azért, mert csapatai nem kapnak elég hadfelszerelést. A hiányosságoknak pedig igen komoly következménye lett Anna Nyemcova szerint, hiszen több tízezer embert vesztettek Ukrajnában. 

Ukrajna nagyon elégedett lehet.

Az ukránok ugyanis mindent elkövetnek annak érdekében, hogy aláássák az ellenfél morálját és megosszák a másik oldalt. Amerikai elemzők pedig december óta 100 ezerre becsülik az orosz áldozatok számát. A lapban közölt cikk egyik legfontosabb tanulsága, hogy a káosz jelentősen növeli annak az esélyét, hogy eredményes lesz az ukrán offenzíva.

***

***

Nyitókép: ALEXEY DRUZGININ / ANTON DENISOV / R / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
simonvitéz
2023. május 18. 16:39
Meglátjuk, ukránoknak még két hetuk van arra, hogy a híres tavaszi offenzivájukat megkezdjék.
MrStokes
2023. május 18. 16:30
Bruhahahahahahahahaha, mondja ezt Biden Jozsef sajtoja. Bruhahahahahahahahahahaha.....
remi
2023. május 18. 14:50
Arról mondjuk fogalmam sincs, hogy Oroszországban konkrétan mi a helyzet, de egy dologban azért biztos vagyok: a valóságot nem a vasingtopósztból és nem valami nyemcovafélétől fogom megtudni.
AnyádSeSzeret
2023. május 18. 13:54
Vágyvezérelt írás ismét, megint bedobták a kutyacsontot a hülyék közé, had higgyék el hogy minden igaz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!