Orbán Viktor odaszólt az ukránoknak: ha szükségük van a támogatásra, ne tegyék feketelistára a vállalatainkat!

2023. május 23. 14:12

A miniszterelnök leszögezte, elvi kérdés, hogy aki támogatást vár tőlünk, az tanúsítson tiszteletet.

2023. május 23. 14:12
null

Elvi kérdés, hogy ha egy ország, mint Ukrajna, pénzügyi támogatást vár tőlünk, akkor tanúsítson tiszteletet, és ne tegye feketelistára a vállalatainkat – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a katari gazdasági fórumon kedden.

– hangsúlyozta a magyar kormányfő arra a felvetésre válaszolva, hogy Ukrajnában egy magyar bank működését korlátozzák.

Tűzszünetre van szükség, mert az ukrajnai háborúban minden nap sok ember hal meg

A háború eszkalációja helyett tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség, mert az ukrajnai háborúban minden nap sok ember hal meg – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a katari gazdasági fórumon kedden.

A magyar kormányfő John Micklethwaittel, a Bloomberg főszerkesztőjével folytatott beszélgetésében rámutatott: Magyarország azért tekint a fősodratú európai nézőponttól eltérő szemszögből az ukrajnai konfliktusra, mert szomszédos a háborúban álló országgal, amelynek területén jelentős magyar kisebbség él, amelynek tagjai közül többen életüket vesztették az összecsapásokban.

A miniszterelnök a diplomácia kudarcának nevezte a háborút, amelynek sohasem szabadott volna megtörténnie.

Orbán Viktor szerint a konfliktusban nem az a fő kérdés, hogy ki támadott meg kit, hanem, hogy mi fog történni a következő reggel: újabb emberek fognak meghalni.

A miniszterelnök szerint ezért először tűzszünetre van szükség, utána pedig el lehet kezdeni az új európai biztonsági rendszer megtárgyalását.

Az amerikai demokraták beleszólnak az emberek életébe, ezt mi nem szeretjük

Az amerikai demokraták beleszólnak az emberek életébe, de „mi nem szeretjük ezt” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Dohában, a katari nemzetközi gazdasági fórumon.

Egy kérdésre válaszolva kifejtette: az Egyesült Államokban a demokratákat sokkal inkább ideológiai alapon vezetik, mint a republikánusokat. A demokraták rendszeresen igyekeznek meggyőzni az embereket saját elveikről, sőt néha rákényszeríteni akaratukat másokra.

– fogalmazott Orbán Viktor. Hozzátette: „Ne neveljenek minket, ne mondják meg, mi a jó és mi a rossz!” Sem az amerikaiaknak, sem más nemzethez tartozóknak nem dolga az, hogy megmondják, hogyan éljenek a magyarok.

Donald Trump volt republikánus elnök jól érti ezt – tette hozzá a magyar kormányfő.

(MTI)

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik