Scholz jóslata: Az oroszok veszíteni fognak, Ukrajna a NATO teljes jogú tagja lesz

2023. május 23. 18:31

A német kancellár leszögezte: hazája továbbra is „teljes erővel” támogatja Ukrajnát „a szabadság és az önrendelkezés védelmében európai nemzetként folytatott küzdelmében”.

2023. május 23. 18:31
null

Oroszország Ukrajna elleni háborúja azzal ér véget, hogy Oroszország veszít, Ukrajna pedig az Európai Unió teljes jogú tagja lesz – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár kedden, a  a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) alapításának 160. évfordulójára rendezett berlini ünnepségen elmondott beszédében.

A kancellár leszögezte: Oroszország Ukrajna elleni háborúja egyben háború „minden elv és érték ellen, amely mellett pártunk 160 éve kiáll”.

Oroszország „nem nyerheti meg, és nem is fogja megnyerni ezt a háborút” – jelentette ki a német kancellár, hozzátéve, hogy hazája továbbra is „teljes erővel” támogatja Ukrajnát „a szabadság és az önrendelkezés védelmében európai nemzetként folytatott küzdelmében”.

Az európai történelemnek az orosz elnök, Vlagyimir Putyin „imperialista őrülete” miatt kibontakozott „keserű fejezete azzal ér véget, hogy a szabad Ukrajna teljes jogú tagként csatlakozik az Európai Unióhoz” – mondta Olaf Scholz.

(MTI)

Beszóltak az ukránok Orbán Viktornak

A magyar miniszterelnök arról beszélt Katarban, hogy háború eszkalációja helyett tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség, mert az ukrajnai háborúban mindennap sok ember hal meg. A Bloomberg szerint ezek mellett azt is elmondta, hogy Ukrajna nem nyerheti meg a háborút Oroszország ellen.

Nyitókép: Michael Kappeler / dpa-Pool / AFP  

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Atti bá
2023. május 25. 21:27
Igen, te meg egy elfuserált csicska voltál vagy és talán az is maradsz, ha nem akasztanak fel időben.
syphax
2023. május 24. 11:06
..neked meg beleér a kezed a bilibe, oszt' fölébredsz--bazzdmeg hülyesolc!
miazhogynagyonis
2023. május 24. 08:38
Ezek a németek....!!!! Szeretik a pofonfát, fasz erdőt. Legyen nekik! Min 2 vh-ba lettünk belerángatva, az országunk 3/4-ét elvették tőlünk, tönkre tettek. Soha többet!
Palatin
2023. május 24. 00:13
Európa népei azt akarják, amit Orbán. De a vezetöi Oroszország összeomlását szeretnék látni. Amerikai céloknak rendelték alá egész Európát. Orbán nem küld fegyvert, és ezt nagyon helyesen teszi. Ukrajna a saját Oroszország elleni ármánykodásának köszönheti a bajt. Már Amerikában is kezd derengeni az igazság egyes prominens fejekben is. "Kezd kiderülni az igazság, hogy ezt a háborút nem Oroszország kezdte. Oroszország könyörgött nekünk, hogy ne próbáljuk meg Ukrajnát a NATO-ba rángatni. Mi figyelmen kívül hagytuk Oroszországot. Oroszország pedig világossá tette, hogy meg fogja védeni a nemzeti érdekeit. Mindössze semlegességet akartak Ukrajna számára." Ilyen kommenteket lehet olvasni, már felvilágosult amerikai médiatermékekben is. Ott se hülye és gyáva mindenki. Az ukrajnai háborút nem az oroszok kezdték, hanem az USA. Az ukrajnai háború ugyanis akkor kezdödött, amikor Clinton, - Gorbatcsovnak tett "isten bizony"-igérete ellenére elkezdte rohamtempoban bövíteni a NATO-t kelet felé. Ezért a háborúért, - ami egyértelmüen amerikai célokért folyik, ukrán és orosz vérrel, és a hasznos idiótaként fungáló európai aszisztanciával -, egyértelmüen az USA a felelös. Az oroszok, - teljesen érthetöen -, egyszerüen nem türhették, hogy Moszkva alá az amcsik atomfegyvereket telepítsenek. Az ukránok maguk keresték a bajt, amikor szövetkeztek az amcsikkat Oroszország ellen. Elárulták a legközvetlenebb testvérnépüket, akikkel közös a történelmük, nyelvük, kultúrájuk stb. Ez kb. olyan, mintha a székelyek szövetkeznének a románokkal ellenünk, hogy szétverjék a magyar államot. Orbánnak, mint mindig, ebben is igaza lesz. Nem minden EU-s ország küld meggyözödésböl fegyvert, söt a többség biztosan nem. A globál-bolsi nyomás egyszerüen annyira erös, hogy amelyik vezetö nem olyan keménytökü mint Orbán, az a meggyözödése ellen dönt, mert fél, hogy kiközösítik. Akinek van önbizalma, - mert átlátja, hogy a lehetöségei egyáltalán nem olyan rosszak, mint azt mások gondolják -, az megteheti azt a luxust, hogy a nyomás elllenére is a hazája érdekeit nézi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!