Novák Katalin az ET-csúcson: Az a legfontosabb, hogy megtaláljuk az igazságos békéhez vezető utat

2023. május 17. 16:51

Az államfő szerint az Európa Tanács állam- és kormányfőinek rendkívüli felelősségük van a béke előmozdításában és biztosításában az állampolgárok számára.

2023. május 17. 16:51
null

Keresztény konzervatív politikusként az a legfontosabb számomra, hogy az ukrajnai háborúban megtaláljuk az utat végső célunkhoz, az igazságos békéhez – mondta Novák Katalin köztársasági elnök az Európa Tanács állam- és kormányfőinek csúcstalálkozóján Reykjavíkban szerdán.

Novák Katalin rámutatott: ha az igazságos béke minden feltétele teljesül, az nemcsak a tűzszünetet teszi lehetővé, hanem a megbékélést magában foglaló tartós békét is. A magyar köztársasági elnök aláhúzta: az Európa Tanács állam- és kormányfőinek

rendkívüli felelősségük van a béke előmozdításában és biztosításában az állampolgárok számára”.

Novák Katalin üdvözölte, hogy egyre több vezető támogatja a „tisztességes és igazságos békét”, amely szavai szerint „minden állampolgárunk egyetemes vágya”.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
stug
2023. május 17. 21:27
Az ugyanerről szóló angol nyelvű Twitter-bejegyzése kissé más hangnemű: „Oroszország őrült döntése, hogy megtámadja Ukrajnát, Magyarország közvetlen szomszédját, felforgatta világunkat. A háborús bűnöket ki kell vizsgálni, a háborús bűnösöknek pedig szembe kell nézniük az igazságszolgáltatás hatalmával. Egy szuverén állam elleni fegyveres támadás és agresszió elfogadhatatlan.”
Dezsőke
2023. május 17. 20:43
valószínűleg igazságos béke nincs csak kompromisszumos békék léteznek aki nem hajlik megyezésre, az nem akar békét
Menhetten
2023. május 17. 19:43
Mondta mindezt mikor még Németországban élt mint a férje utánfutója. Az akkori blogjából „Németországban egy erdő szélén éltünk, csodálatos környezetben, más dolgom sem volt, csak a három gyereket kellett igazgatnom, nevelgetnem, órák hosszat játszottunk, délután piknikeztünk az óriási kertben, aztán levittem őket bokszedzésre, este pedig lementünk a szaunába, úsztunk egyet vagy begyújtottunk a kandallóba, és néztük a fantasztikus tájat. Volt két autónk, István kabrióval járt, és valóban tárva-nyitva hagyta, bárhová is ment. A falusi bolt élelmiszer-kínálata lenyűgöző, csütörtökönként még friss tengeri halat is árusítottak. Reggelente őzek, szarvasok között futottam, és csak hasonlóan jó körülmények között élő emberek vettek körül. A magas életszínvonal mellett is annyi pénzt tudtunk megtakarítani, amit itthon sok-sok év kemény munkájával sem. Aki járt nálunk, többnyire értetlenül fogadta, hogy lehetséges az, hogy eljövünk onnan. Általánosságban tényleg könnyebb az élet Németországban. Szerintem lehet nagyon boldog az ember Magyarországon, lehet kevésbé szigorú a piacgazdaságot, a demokráciát még csak két évtizede gyakorló emberekkel (egyben önmagával) szemben, élhet itt is őszinte és fontos értékek mentén. Én hálás vagyok a sorsnak, hogy nem a kényszer üldöz el itthonról, hogy nem kórházi ápolónőként vagy pedagógusként élünk röhejes jövedelemből.”
Akitlosz
2023. május 17. 19:30
Kinek mi az igazságos béke. Mondjuk ez az lenne: https://cdn.nwmgroups.hu/s/img/i/1403/20140324ukrajna-felosztasa-egy-lengyel-televizio.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!