Megsemmisítették az utolsó ukrán hadihajót – állítják az oroszok

2023. május 31. 14:51

Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője közölte a hírt.

2023. május 31. 14:51
null

Megsemmisítette az ukrán haditengerészet utolsó hadihajóját, a Jurij Olefirenkót az orosz légierőnek az odesszai kikötő katonai részére hétfőn mért csapása – jelentette ki szerdán Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

Állítása szerint a támadást precíziós fegyverekkel hajtották végre.

A tábornok a szerdai hadijelentést ismertetve az ukrán fegyveres erők egy nap alatt elszenvedett emberveszteségét több mint 530 főben nevezte meg. Mint mondta, közülük több mint kétszázan a Donyeck körzetében vívott harcokban estek el.

Ott Konasenkov szerint a leghevesebb összecsapások Avdijivka közelében zajlottak, ahol az ukrán erőket Kransznohorivkánál és Jaszinovaténél több helyen kiverték állásaikból. A tájékoztatás szerint Advdijivkánál megsemmisült a Szkala rohamzászlóalj vezetési és megfigyelőpontja, valamint a 110. gépesített dandár rakéta- és tüzérségi raktára.

(MTI)

***

Nyitókép: HANDOUT / RUSSIAN DEFENCE MINISTRY / AFP

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX - Terminátor
2023. május 31. 20:14
HALLOTTÁTOK!!! Tőlem szabad kezet kaptatok ahhoz, hogy az utolsó mocskos korcs anyabaszó ukrán kutyát is megöljétek, az utolsó korcs soros seggnyalót is felkoncoljátok! EZ AZ ÁRA ANNAK HOGY EBBE A SZARSÁGBA MINDEN ÁRON BELE AKARNAK MINKET KÉNYSZERÍTENI ÉS BÜNTETNEK BASZAKODNAK VELÜNK.
DE JÓ
2023. május 31. 20:06
Sajnos, van bennem némi szkepszis. Olyat is mondtak már, hogy megsemmisítették a teljes ukrán légierőt. Aztán mégsem. Ha pro és kontra nézem az eddigieket, akkor: 1, Azt érzem, hogy nagyon hiányzik az oroszoknak a lopakodó és a nagy hatékonyságú felderítő technológia, amivel a légvédelmet kinyírják, és biztosítani tudják a légifölényt. 2, Másrészről, arról nem nagyon szólnak a hírek, hogy milyen hatékonysággal tudják kinyírni az oroszok az ukrán utánpótlást, illetve az is gyanús, hogy az ukrán hadsereg már kb. kétszer elpusztult, csak nyugatról újra és újra összehordják.
lurker
2023. május 31. 17:40
SZÉP VOLT! Akkor már semmi nem fenyegeti a déli áramlatot.
Bell & Sebastian
2023. május 31. 16:48
1970 -ben, Gdanskban épített 1.120 t vízkiszorítású közepes partraszállító hajó, önvédelmi fegyverzettel. Hadászati jelentősége majdnem nulla.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!