Meglepetés: Borrell nem ért egyet Orbánnal, szerinte győzhetnek az ukránok

2023. május 24. 11:51

Az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője szerint az ukránok jól teljesítenek.

2023. május 24. 11:51
null

Az EU védelmi miniszterei nem értenek egyet azokkal az állításokkal, amelyek szerint Ukrajna nem tudja megnyerni az Oroszországgal vívott háborút – írta az ukrán Strana hírportál. Az oldal Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjét idézte, aki azt mondta: „A miniszterek nem értenek egyet azokkal, akik azt mondják, hogy Ukrajna nem tudja megnyerni ezt a háborút, és abba kell hagynunk a támogatásukat.

Ez meghiúsítja Putyin gyors győzelemre vonatkozó terveit. Képes megvédeni magát”. A tisztségviselő a védelmi miniszteri tanács ülése után emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor, magyar miniszterelnök arról beszélt tegnap, hogy Ukrajna nem tudja megnyerni a háborút Oroszországgal.

Beszóltak az ukránok Orbán Viktornak

A magyar miniszterelnök arról beszélt Katarban, hogy háború eszkalációja helyett tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség, mert az ukrajnai háborúban mindennap sok ember hal meg. A Bloomberg szerint ezek mellett azt is elmondta, hogy Ukrajna nem nyerheti meg a háborút Oroszország ellen.

 

Nyitókép: Christine OLSSON / TT NEWS AGENCY / AFP

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robert69
2023. május 24. 18:07
Az ukránokat mindenki csak ágyutölteléknek használja, győzelem ha lesz egyáltalán, nem az ukránoké hanem a 'szabad világé' a gonosz felett. Majd kapnak az ukik szép emlékműveket, segélyeket meg ujjáépítési hitelt. Szép fényes demokráciába csomagolt igát a nyakukba. Fussatok bolondok..............
Csigorin
2023. május 24. 16:48
majd visszaterunk erre ha Moszkva ala ernek ok?
sorivo4
2023. május 24. 16:20
"Nem, éppen ellenkezőleg, Ukrajna jól teljesít." Szerinte az EU is jól teljesít. Miközben épp felszámolja magát. A háború nem teljesítmény és ideologizált remények, hanem realitás kérdése. Amihez meg végképp nem ért.
KBA98
2023. május 24. 16:19
NEM akarom, hogy a lefizetett Zelenszkíj a szomszédunk legyen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!