Már a Mount Everestet is elönti a hulladék – kiborult egy serpa (VIDEÓ)

2023. május 30. 16:56

Egy felháborodott serpa osztotta meg mennyi szemetet hagynak a hegyen az expedíciók.

2023. május 30. 16:56
null

„A legmocskosabb tábor, amit valaha láttam” – mondja a Tenzi Sherpa nevű felhasználó abban a videóban, amit az Instagram-oldalára töltött fel. A videón jól látható, ahogy rengeteg sátor, üres oxigénpalackok, tálak, kanalak, de még tisztasági betétek is szanaszét hevernek az egyik táborban.

„Minden alkalommal szomorú vagyok, mert sokszor láttam, hogy az expedíciós csoportok és cégek kivágják a cégek logóit, és otthagyják a sátrakat a többieknek. A Tiszta hegy kampány már sok évvel ezelőtt elkezdődött, amely jó erőfeszítés a hegyek megtisztítására, de mint mindig,

– írta a bejegyzésében, majd arra kérte a nepáli kormányt, hogy büntesse meg azokat a cégeket, amelyek otthagyják a szemetet a hegyen, mert ez egy hatalmas probléma.

 

Nyitókép: Ang Tashi SHERPA / AFP

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2023. május 31. 08:28
https://youtu.be/3USo1eJj5SU
5m007h 0p3ra70r
2023. május 31. 02:05
Dobrev Klára árnyékkormányának everestrekultivációs árnyékállamtitkára Zsibes Depónia a garancia. Diagramjuk is van.
Obsitos Technikus
2023. május 30. 22:00
Régi ügy ez már, csak most előhozták a médiamunkások. Vagy 20 éve már rendeztek szemétszedő mászást..
hegyaljai
2023. május 30. 20:30
Az ilyen csúcsokra elinduláshoz engedély kell, ami nem olcsó. Az engedéllyel oda ér a karaván a hegy lábához, mindent rátesznek a mérlegre. Amikor lejönnek, szintén. A különbözet, az ott maradt fenn, tehát szemét. Lehet fizetni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!