Megérkezett Kijevbe Ursula von der Leyen

2023. május 09. 09:55

„Kijev az a város, ahol mindennap megvédik a számunkra fontos értékeket” – írta közösségi oldalán az Európai Bizottság elnöke.

2023. május 09. 09:55
null

Ursula von der Leyen a Twitter-oldalán számolt be arról, hogy megérkezett az ukrán fővárosba. 

– írta a bejegyzésében.

Majd felhívta arra a figyelmet, Kijev az a város, „ahol mindennap megvédik a számunkra fontos értékeket”. Von der Leyen arra is kitért, hogy „méltó hely az Európa-nap megünneplésére”.

Az EB-elnöke a bejegyzése végén üdvözölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök döntését, aki május 9-ét Ukrajnában is Európa-nappá nyilvánította.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

„Ukrajna európai családunk része”

Zelenszkij a szovjet múlttal való szakítás újabb lépéseként tette meg lépte meg mindezt. A döntés értelmében a nácizmus feletti győzelemről május 8-án emlékeznek meg, míg a rákövetkező napon ezentúl – a nyugat-európai országokhoz hasonlóan – az Európa-napot ünnepeljék.

Von der Leyen emlékeztetett: Ukrajnát tavaly hivatalosan is EU-tagjelölt országgá minősítették,

Kijev a bizottság értékelésére vár a hivatalos csatlakozási tárgyalások megkezdéséhez.

A Bizottság elnöke  most sem szólt arról, hogy Ukrajna mikor válhat az unió tagjává, de kijelentette: „Ukrajna európai családunk része”, és mostani megbeszélései is a csatlakozási tárgyalások megkezdésének előkészítését szolgálják”. Ezenkívül, mint mondta, a tárgyalásokon terítékre kerülnek az Ukrajnának szánt fegyverszállítások és jelentős pénzügyi támogatás, valamint Oroszország felelősségre vonása „az agresszióval elkövetett bűneiért”

 Az EU az Oroszországra gyakorolt nyomás fokozására, a szankciók teljes körű végrehajtásának biztosítására és a megkerülésüket szolgáló kiskapuk bezárására koncentrál – hangsúlyozta.

Brüsszel eddig 67 milliárd euró értékben nyújtott katonai, pénzügyi és humanitárius támogatást Kijevnek, és folyamatban van újabb gazdasági szankciócsomag előkészítése Oroszországgal szemben.

MTI/Mandiner

Nyitókép: Twitter-fotó

***

***

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2023. május 09. 20:44
Azon vigyorognak amin sírni kellene.
Bobika8
2023. május 09. 20:07
"Kijev az a város, ahol mindennap megvédik a számunkra fontos értékeket" Rohadj meg te szemét büdös kurva!
Kivűlálló
2023. május 09. 15:46
Remélem, soha nem hagyja el élve Ukrajnát a vén kurvája!
Szekértábor
2023. május 09. 15:37
Ursula tűpontosan fogalmazott. A most folyó háború nem Ukrajna területi épségéről, az ukránok önrendelkezési jogáról, vagy gazdasági érdekeiről szól (ez nyugaton a kutyát nem érdekelné). Amiért az USA és az EU vég nélkül önti a fegyvereket Ukrajnába, megakadályozandó a békekötési tárgyalásokat, az a liberálisnak hazudott ideológia világméretű harca a hagyományos értékek ellen, mint a nemzet, a család, vagy a hit. Oroszország, amely a hagyományos értékek talaján állva nagyrészt megszabadult a kommunizmus által hátrahagyott rombolástól, gazdaságilag sikeres világhatalmi tényezővé vált, anélkül, hogy letérdelt volna a nyugati "haladó" ideológiák (feminizmus, drogliberalizáció, gender, blm, stb.) tudatpusztító neomarxista diktatúrája előtt. Ezzel élő cáfolatává kezdett válni a jólét=nyugati elmebaj képletnek, aminek a nyugat kénytelen valamilyen módon véget vetni. Ha a liberális Ukrajna nem provokálja ki az oroszok támadását, akkor direkt módon kellett volna kirobbantani egy konfliktust, amivel Oroszország belekényszerül egy igen költséges háborúba, amit az egész nyugati világ finanszíroz ellene. Ismétlem, nem a liberális maffiaállam védelmében folyik a NATO tagállamok, az EU és az USA önsorsrontó harca, hanem egy nagy és sikeres gazdasággal rendelkező illiberális világhatalom ellen. Ezt a háborút pedig az utolsó ukrán katonáig hajlandóak folytatni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!