Az oroszok eltaláltak egy parkolót Harkiv megyében, többen megsérültek

2023. május 07. 15:52

A régió kormányzója szerint Sz-300-as rakéta csapódott be a parkoló területén.

2023. május 07. 15:52
null

Az orosz erők vasárnap rakétacsapást mértek a Harkiv megyei Balaklija településre, ahol eltaláltak egy autóparkolót, aminek következtében öt civil sérült meg – közölte Oleh Szinyehubov, a régió kormányzója a Telegramon.

A tisztségviselő hozzátette, hogy

hivatala információi szerint Sz-300-as rakéta csapódott be a parkoló területén

Az oroszok H-22-es rakétával lőtték a megyeszékhely környékét

Vitalij Kim, a dél-ukrajnai Mikolajiv megye kormányzója arról tájékoztatott, hogy vasárnapra virradó éjjel orosz repülőgépek öt H-22-es rakétát lőttek ki a megyeszékhely környékére. Megrongálódott egy ipari vállalat épülete, de személyi sérülés nem történt

Az Ukrajinszka Pravda hírportál helyi kormányzói hivatalok közléseire hivatkozva azt írta, hogy

szombaton a déli Herszon megyét 51 orosz támadás érte, ebből négy a megyeszékhelyt, Herszon városát.

Lövedékek csapódtak be lakott területeken, aminek következtében hat helyi lakos életét vesztette, négy pedig megsérült. A kelet-ukrajnai Donyeck megyében az elmúlt napon öt civil sérült meg az orosz támadásokban.

Az ukrán vezérkar vasárnap reggeli helyzetjelentésében azt írta, hogy az elmúlt napban mintegy 660-nal megközelítőleg 194 430-ra nőtt az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége. Az ukrán erők szombaton megsemmisítettek egyebek mellett hat harckocsit és 18 tüzérségi rendszert.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

***

***

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2023. május 07. 22:27
Zseniális uki légvédelem..
Vakfolt
2023. május 07. 19:57
Azért parkolót bántalmaznak, mert nem találtak óvodát, iskolát meg kórházat, ugye?
Imre Debrecen
2023. május 07. 18:04
Robert Kennedy Jr: "Az oroszok nem fognak veszíteni" " Oroszország nem veszíthet az ukrajnai konfliktusban – mondta Robert Kennedy Jr. amerikai elnökjelölt az All-in Podcastnak adott interjújában. "Az oroszok nem veszíthetik el ezt a háborút. Azt mondják nekünk, hogy veszítenek. Gyarapítják erőiket, tüzérségi előnyük van az Egyesült Államokkal szemben is" "Azt is megjegyezte, hogy Ukrajna és az Egyesült Államok kormányai "keményen próbálják" elrejteni az ukrán fegyveres erők "katasztrofális" veszteségeit. A politikus szerint az ukrajnai helyzet a második világháború óta "a legerőszakosabb konfliktus" lett."
files32
2023. május 07. 17:53
Ez már valami, bravó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!