Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Az ukránok kilőhették az oroszok legmodernebb fegyverrendszerét Bahmutnál (VIDEÓ)

2023. május 12. 11:02

A légvédelmi rendszer a Wagner-csoport kötelékébe tartozhatott.

2023. május 12. 11:02
null

A közösségi médiába több felvétel is felkerült arról, hogy az ukrán tüzérség megsemmisíthette az orosz erők Pancír-SZ1 légvédelmi rendszert, amely nagy valószínűséggel a Wagner-csoport kötelékéhez tartozott. Az eset, Paraszkovijivkánál, Bakhmuttól északra történhetett az Ukraine Weapons Tracker Twitter-oldalán megosztott kísérőszöveg szerint.

A Pancír Sz-1 egy közepes hatótávolságú mobil légvédelmi fegyverrendszer, az orosz védelmi minisztérium adatai szerint

kiválóan alkalmas repülőgépek és helikopterek semlegesítése mellett drónok elfogására is.

A sorozatgyártás 2008-ban indult, 2012-től állították hadrendbe az orosz hadsereg kötelékében. A Pancír rendszerek pontos darabszámáról nem lehet sokat tudni, csak annyit, hogy 2014-re a legyártott darabszám elérte a 200 darabot – ismertette a Portfolio.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

***

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mo ching
2023. május 12. 16:48
Műszaki hibás lett, vontatásba vették, kivitték a településről és ők maguk gyújtották fel, valószínűleg. Megsemmisítették, hogy ne kerüljön az ellenség kezére.
barkasfarkas
2023. május 12. 15:59
Kárt érte, biztos kiváló ügynök volt. Csak éppen semmi keresnivalója nem volt arrafelé.
Tatulus
2023. május 12. 14:38
A ketyegő és egyéb idióták lelkesen üdvözlik a hírt és elájulnak a videótól. Valójában egy technikai eszköz esetleges megsemmisítéséről lehet szó. Vélhetően áttelepítésre készültek, amikor a tűzcsapás érhette őket - vélhetően a drón adatai alapján, amit éppen a az áttelepítés miatt nem szedtek le. Taktikailag tán jobb lenne párban használni őket, hogy fedezzék az áttelepüléseket, mert annak során nyilván védtelenek.
pandalala
2023. május 12. 14:26
jó a videó bal felső sarkában levő logo .... Gábor Áron rézágyújával .. ;-))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!