„Megkérdőjelezhetetlen választási győzelem” – Orbán Viktor gratulált Erdogannak

2023. május 28. 18:52

Recep Tayyip Erdogan maradt Törökország elnöke.

2023. május 28. 18:52
null

„Gratulálunk az elnöknek, Recep Tayyip Erdogannak” – írta Twitter-oldalán Orbán Viktor.

A miniszterelnök a török választások második fordulójának eredménye kapcsán azt kijelentette a bejegyzésben, hogy ez egy

A posztot török nyelvű gratulációval zárta.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Erdogan marad Törörország elnöke

Az Infostart arról ír, hogy a vasárnap lezajlott a török elnökválasztás második fordulója, ami biztosan rendkívül szoros eredményt hoz.

A lap idézi az al-Dzsazíra által közölt első urnabontási eredményeket is, melyek szerint – a voksok 96 százalékos feldolgozottságánál – a hivatalban lévő Recep Tayyip Erdogan 52:48 arányban vezet ellenzéki koalíciós kihívójával, Kemal Kilicdarogluval szemben.

Érkeznek a gratulációk

Azerbajdzsán, Üzbegisztán, Katar, és Pakisztán  vezetője máris gratulált Recep Tayyip Erdogan hivatalban lévő török államfőnek az elnökválasztás vasárnapi második fordulójában aratott győzelméhez.

„Ilham Aliyev elnök a török nép Recep Tayyip Erdogan politikájába vetett bizalmaként értékelte ezt a győzelmet és meggyőződését fejezte ki, hogy vezetése alatt az előttünk álló években folytatódni fog Törökország virágzása” – olvasható az azeri államfő hivatalának közleményében.

Savkat Mirzijojev üzbég elnök telefonon gratulált török hivatali partnerének „az elnökválasztáson aratott meggyőző, történelmi jelentőségű győzelméhez”. Hangsúlyozta, hogy a magas részvételi arány és a voksolási eredmény tanúskodik arról, hogy

a török nép támogatja Erdogan politikáját és reformelképzeléseit.

„Recep Tayyip Erdogan, drága testvérem, gratulálok győzelméhez és sok sikert kívánok új posztján, hogy a fejlődés és virágzás útjára vigye a török népet és megerősítse az országaink közti viszonyt” – írta Tamím bin Hamad Ál Száni katari emír a Twitteren.

Sehbaz Sarif pakisztáni miniszterelnök szintén mikroblogján gratulált „az elnyomott muszlimok erős pillérének”, és „elidegeníthetetlen jogaik izzó hangjának” nevezte Erdogant.

Később Franciaország, Egyiptom, Fehéroroszország és Irán is gratulált a török elnöknek.

„Erdogan elnökkel, akinek újraválasztásához gratulálok, fogunk közösen tovább haladni” – írta Emmanuel Macron francia elnök vasárnap este mikroblogján.

 – utalt a francia államfő az európai béke megteremtésére, az euro-atlanti szövetség jövőjére, illetve a földközi-tengeri térség problémáinak orvoslására.

Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök üdvözlő táviratban gratulált.

MTI/Mandiner

 

Nyitókép: Orbán Viktor Twitter-oldala

 

Összesen 193 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. május 29. 09:02
Akkor most megint megszűnt a demokrácia, pont mint nálunk minden választás másnapján.
zuriktodor
2023. május 29. 06:54
Pedig a nemzetközi tudatipar mindent beleadott.
Isten jobb keze
2023. május 29. 01:09
Mandi te nagyon hülye.. az lett volna az igazi csoda, ha nem gratulál..!
Salamander
2023. május 28. 22:12
Hála Istennek. Aggódhattunk volna ha Törökország a sátánista atlantisták hatalmába került volna...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!