Társait védte a belgrádi ámokfutótól, hősként halt meg az erdélyi röplabdaedző lánya

2023. május 07. 18:45

A tizennégy éves Emát, aki a zilahi röplabdaedző lánya volt, több százan kísérték végső útjára.

2023. május 07. 18:45
null

Május 6-án, szombaton temették el a szerb főváros központi temetőjében Dragan Kobiljski zilahi röplabdaedző lányát, akit május 3-án lőttek le, amikor Kosta Kecmanović a belgrádi Vladislav Ribnikar iskolában vérengzést rendezett  – számolt be a Blic című szerb napilap.

Hilarion püspök, Porphyria pátriárka helytartója a mindössze 14 évesen elhunyt Ema bátorságáról beszélt a búcsúszertartáson. A püspök többek között ismertette, hogy a lánynak

hogyan sikerült több gyermeket megmentenie azzal, hogy szembeszállt a gyilkossal.

Ema a „gonosz útjába állt”

A püspök felidézte, hogy Ema miként állt a „gonosz útjába”. „Azt mondta: Miért csinálod ezt? Hagyd abba! És időt nyert néhány gyermek megmentésére.

– idézte a beszédet a szerb média.

Dragan Kobiljski lányának temetésén több százan vettek részt: a röplabdaedző egykori csapattársai mellett egykori szerb sportolók, a zilahi klub képviselői, valamint Ema iskolatársai és mindazok, akik személyen akartak búcsút venni tőle – írta a Blic.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Belgrádban egy 14 éves fiú nem sokkal a tanítás kezdete után lőtt rá a gyanú szerint édesapja pisztolyával a diákokra, a tanárokra és az iskola biztonsági személyzetére. A fiatalkorú elkövető egyik osztálytársának édesapja az N1 regionális hírtelevízió belgrádi irodájának nyilatkozva mondta el, hogy a lánya kiszaladt a teremből, amikor az egyébként eminens tanuló osztálytársa kifejezéstelen arccal lövöldözni kezdett.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

***

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Draco Paladin
2023. május 08. 12:05
Akhir an-nahr-nal nem kell foglalkozni, mert egy seggfej. A kislány meg igazi hős volt, nyugodjon békében!
almaska
2023. május 08. 01:00
Szép dolog a megemlékezés különösen az olyan személyekről akik valami rendkívülire vállalkoztak. Sajnos az utókor ritkán kezeli az emléküket megérdemelten. Csalódtam a Mandinerben hogy erről a manapság ritka bátor kislányról nem tettek közzé egyetlen képet sem. A MANDINER MEGÉRDEMELTEN SZÉGYELLHETI MAGÁT. Ema talán visszatér majd védőangyalként hiszen bizonyította már rátermettségét. Minden bizonnyal sok munka vár reá. Az Úr legyen lelkével mindörökké.
pollip
2023. május 07. 19:44
Soha nem lehet feldolgozni. Részvétem az összes áldozat családjának.
metálgitár
2023. május 07. 19:16
Isten nyugosztalja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!