Orbán Viktor Katarban: Van egy komoly feltétele Svédország NATO-csatlakozásának

2023. május 23. 16:30

„Magyarország és Svédország politikai kapcsolatainak javulniuk kell, mielőtt az északi állam NATO-tagságra vonatkozó pályázatát jóváhagyják” – mondta a miniszterelnök.

2023. május 23. 16:30
null

„A Magyarország és Svédország közötti politikai kapcsolatok borzasztóan rosszul állnak” – mondta a Reuters jelentése szerint Orbán Viktor. „Nem akarunk konfliktusokat importálni a NATO-ba” – idézte a Guardian a miniszterelnököt.

„Magyarország és Svédország politikai kapcsolatainak javulniuk kell, mielőtt az északi állam NATO-tagságra vonatkozó pályázatát jóváhagyják” – jelentette ki a kormányfő Katari Gazdasági Fórumon.

Mint ismert, Magyarország márciusban ratifikálta Finnország belépését a szövetségbe, de elhalasztotta a döntést Svédország pályázatáról.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai tanácsadója a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában akkor úgy nyilatkozott, „az elmúlt években

Várjuk a svéd kormányzati szereplőktől, hogy megnyugtassák a magyar parlament tagjait, az a célunk, hogy minél nagyobb parlamenti többséggel tudjuk támogatni Svédország NATO-csatlakozását, hasonlóan Finnországéhoz” – fejtette ki a politikai igazgató.

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

***

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
utolsó kisgazda
2023. május 31. 13:28
Drága magyar tarkamarháim. Egy ilyen hitszegő és állandóan akadékoskodó cigányország, amit a felcsúti vajda irányít. mit számít nemzetközi viiszonylatban. Én teljes mértékben elzárkózo a felcsúti maffiózó stílusától és nemzetromboló magaviseletétől. Respektben hl vagyunk a svédektől? Sehol. Most már az az általában nem kedvelt ukrán Zelenszkij is ledarálta Orbánt. Az EU-ban Zelenszkij ki fogja ütni Orbánt a picsába a cserepadra. Orbán nem fog játékidőt kapni. A dagadék felcsúti eltűnik a sullyesztóben az összes csinovnyikjával együtt. Bárcsak minél hamarabb ez történne.
Vikijo
2023. május 31. 10:11
Illuzórikus elvárni, hogy a svédek véleményét zsarolással meg tudjuk változtatni, ez a svédek belpolitikai fejleményeitől függ, hiszen főleg a migránspolitika kapcsán kollektív öngyilkosságot követtek el és ez láthatóan polgárháborúhoz vezet. Viszont ugyanilyen okoknál fogva fel kellene hagyni a mostani világrend elleni virtuális háborúval, hiszen nem rajtunk fog múlni, hogy a nyugati világ túléli-e a válságot, a pénzekkel való prostiszerű zsarolást valahogy ki kellene cselezni, amúgy a többi állam sem prostiként viselkedik teljesen a pénzekért, hanem szivárványra kényszerültek.
taminol
2023. május 24. 17:58
Van abban logika, hogy ne importáljunk konfliktust a NATO-ba. Ez egy kölcsönös védelmi együttműködés. Ha Magyarországot megtámadja valaki, akkor a Svédek majd küldenek egy bizottságot, hogy felmérjék a jogállamiságot, vagy jönnek azonnal segíteni? Ha fenntartásaik vannak velünk szemben, akkor jobb is, ha kint maradnak.
szalard
2023. május 24. 07:41
A finneket miért kellett beszavazni? Azok is pont olyan görények Magyarországgal szemben, mint a svédek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!