Beadta a derekát Biden: repülhetnek az F-16-osok Ukrajnába

2023. május 19. 08:11

A sajtóhírek szerint nagy volt a nyomás a Fehér Házon.

2023. május 19. 08:11
null

Az USA jelezte európai szövetségeseinek, hogy nem fogja megakadályozni az F-16-os repülőgépek Ukrajnába történő exportját – számolt be a CNN Joe Bidenék friss döntéséről. Mint írták, azért döntöttek így, mert a Fehér Házra egyre nagyobb nyomás nehezedik a kongresszus tagjai és a szövetségesek részéről,

hogy segítse Ukrajnát a gépek beszerzésében az erősödő orosz légitámadások közepette.

A kormányzat tisztviselői azonban nem tudnak arról, hogy bármely szövetséges hivatalos kérelmet nyújtott volna be az F-16-osok exportjára, és a Külügyminisztérium tisztviselői, akiket általában az ilyen harmadik féltől származó transzferek jóváhagyásának papírmunkájával bíznának meg, nem kaptak utasítást, hogy munkához lássanak – mondták a tisztviselők.

Viszont Hollandia már jelezte, hogy hajlandó néhány F-16-ost exportálni az ukránoknak.

Közben amúgy a németektől meglepetésszerűen szerszámokat kapnak vadászgépek helyett az ukránok, mivelhogy nem is tudnának a németek vadászgépeket adni. Így a karbantartási eszközöket mellett inkább maradnának a tankok és lőszerek szállítása mellett.

Nyitókép: Wikipedia

Összesen 368 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2023. december 15. 10:27
Vajon ki nyomhatta meg a Biden bácsit annyira, hogy a maradék esze is elment?
Osztap_Bender
2023. december 14. 08:35
Hugyos Józsi vajon tudja, hogy az F 16-os az nem villanyborotva, hanem egy régi konstrukciójú, negyedik generációs vadászgép? Ami matt még a világháború is elkezdőthet itt Európában?
Szép Károly
2023. május 20. 17:20
Aki netalántán szorgosabban szedné a Nachost erre hírre a képernyő előtt, annak megjegyeznék valamit: csaknem egy éve már, hogy alá van írva az ukrán pilóták F16-osokra szóló, több 100 millió dolláros képzési programja...van egy tervezett menetrendje az eszkalációnak a szemfényvesztés diktátuma alapján, és a nép nem több, mint puszta halfilé ebben a kérdésben....azért jó hír is van: az aranytojást tojó tyúkot valószínűtlen, hogy megkurtítja a fegyveripar...a fejlett európai országok épp most duplázzák a védelmi költségvetésüket, és a G7 politikája az el nem kötelezett országok körében nem a béke, hanem gyakorlatilag a fegyverlobbi akaratát teljesíti..Mit kell tenni, ha a legfizetőképesebb régió túl békéssé válik az egyre dráguló, állandó feszültséggócok által már-már megfizethetetlen, bőséges kínálatra? Bizony, mesterségesen keresletet kell generálni. Ezerrel fut a PR: GDP arányosan most vagy soha alapon kell duplázni, triplázni a védelemre szánt költségvetést....Bethesdában, a Lockheed Martin központjában eközben a legdrágább pezsgőkkel koccintanak a vezetők a rekorddöntögető megrendelésszám okozta gálahangulatban, hát még a mesterségesen létrehozandó távlatokban.....
Igazszó
2023. május 19. 19:58
Szar zsidó hohol propaganda. Hazug is, szánalmas is, aljas is. Olyan mint a zsidó, meg a hohol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!