Idén sem volt hiány ízléstelen produkciókból az Eurovízión (VIDEÓK)

2023. május 14. 14:28

Videós összeállítás a legkellemetlenebb jelenetekből.

2023. május 14. 14:28
null

Idén is jócskán akadtak ízléstelen produkciók az Eurovíziós Dalfesztiválon, amelyek egyenesen a döntőig meneteltek. A Magyar Nemzet összeállítást készített a leggyomorforgatóbb, leggiccsesebb produkciókból.

Ahogy korábban a Mandiner is beszámolt róla, Svédország nyerte a versenyt, ám sokáig nagy favoritnak számított a végül második helyen befutó Finnország versenydala. A cikk szerzője vizuális környezetszennyezésnek minősíti a finn rapper, Käärijä produkcióját, aki ízléstelenül vonaglik férfiasnak nem éppen mondható ruhájában, miközben egy italozásra buzdító mulatós számot igyekszik előadni.

Bár a szervezők egyértelművé tették, hogy a dalverseny nem biztosít felületet semmiféle politikai megnyilvánulásnak – erre hivatkozva utasították el Zelenszkij kérését, hogy beszédet mondhasson a szombati fináléban – többen is megpróbálták a háború-ellenes kártyát kijátszani a továbbjutás érdekében. És sikerrel is jártak, mindegyik ilyen dal bejutott a döntőbe. A lap szerzője szerint alapvetően nem is lenne probléma a pacifista töltetű számokkal, sőt, ám az sajnálatos, hogy az ideológia ismét felülírta a művészeti szempontokat.

Erre példa a még paródiának is igen gyenge horvát Let 3 nevű együttes produkciója, amely végül a 13. helyen végzett.

A háborúellenes narratívát erősítette a Remo Forrer Watergun című dala is. Amely „egyszerre dögunalmas és szupergiccses, azaz éppen olyan, mintha a mesterséges intelligenciát megkérnénk, kreáljon egy random eurovíziós dalt”. A szerző példaként említi még a cseh lánybanda, a Vesna My Sister’s Crown című dalát, ami szerinte irritálóan teátrális.

Végül egy pozitív példát is felhoz a Magyar Nemzet szerzője, aki az ukrán Tvorcsi duó produkcióját minősítette a „legfogyaszthatóbbnak” a mezőnyben.

***

Nyitókép: Oli SCARFF / AFP 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunfia
2023. május 17. 19:37
Nagy Feró rózsaszín testhez simuló dresszben: https://www.eszakhirnok.com/2021/09/05/nagy-fero-arrol-beszelt-kotcsen-hogy-az-o-unokajat-ne-akarja-senki-lany-ruhaba-oltoztetni-kuldjel/
certus
2023. május 15. 10:15
Jaj de jó, hogy nem voltunk ott.
hakos
2023. május 14. 22:13
Na, ez az a verseny, amelyiket igazából az nyeri meg, aki kimaradt belőle.... :D
Potymog
2023. május 14. 21:12
Visszafejlődhetnének valami élvezhetőbb szintre. Egy 1964-es győztes: https://www.youtube.com/watch?v=SWM4MOjhlw4
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!