Megdöbbentő: az oroszok hatékonyan akadályozzák, hogy Ukrajna használja a HIMARS-rendszereit

2023. május 05. 21:01

Úgy tűnik, hogy az ukránok nem sokra mennek az Amerikától kapott rakétarendszerekkel.

2023. május 05. 21:01
null

Oroszország az elmúlt hónapokban egyre többször hiúsította meg a HIMARS mobil rakétarendszerek használatát Ukrajnában. Az orosz csapatok elektronikus zavarókkal kezdték el akadályozni a GPS irányítórendszer működését, ami miatt a rakéták nem találják el a célpontjukat.

Az ukrán hadseregnek az Egyesült Államok segítségével többféle módszert kellett kidolgoznia arra, hogy kijátssza az orosz GPS-zavarókat.

Eddig a HIMARS nagy mozgékonyságú tüzérségi rakétarendszer számított az ukrán hadsereg leghatékonyabb eszközének.

A közepes hatótávolságú rakétarendszerek leszállítását áttörésként üdvözölték a 2022. február 24. óta tartó konfliktusban. A HIMARS-ok a tavaly nyári ukrajnai leszállításuk óta kulcsszerepet játszottak a harctéren – többek között a tavalyi ellentámadásban, amelynek köszönhetően Ukrajna nagy területeket tudott visszaszerezni az agresszor által elfoglalt területekből.

Nyitókép: TED ALJIBE / AFP

Összesen 160 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. május 06. 16:54
Szar zsidó hohol propaganda. Hazug is, szánalmas is, aljas is. Olyan mint a zsidó, meg a hohol.
jánosbácsi
2023. május 06. 14:32
Régóta közismert, hogy oroszok mindenben megelőzik a rothadó nyugatot .:D
KBA98
2023. május 06. 12:44
és mi baj ezzel? tán csak nem gondoljátok ti szarháziak, hogy ezt a szemét zselét nyerni engedik? egy tömeggyilkost, aki már milliárdos lett a katonák véréből?
llnnhegyi
2023. május 06. 10:55
Gyűjtsd a vasat és a fémet. Ukrajnát támogató, háborús uszítók provokálók, tízezer tonna számra szállítják az ócska, elavult fegyvereiket Zelenskynek. Fényképeken, álló helyzetben, gyakorló téri felvételeken jól mutatnak. Eredménye 200 000 ukrán halott, 25 millió külföldre menekült ukrán. Biden Ursula táncolnak örömükben. Hihetetlen mocskos,aljas párosa a világnak. Soros György szokásához híven sunyít ,mint a háborús uszítás nagymestere, pénzelője! Dögöljenek meg! Tűzszünetet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!