Hillary Clinton: Trump győzelme Ukrajna végét jelentené

2023. május 22. 20:35

A volt elnökjelölt szerint Donald Trump újraválasztása esetén az Egyesült Államok kilép a NATO-ból.

2023. május 22. 20:35
null

Ha 2024-ben újraválasztják Donald Trumpot, az mind Ukrajna, mind az amerikai demokrácia bukását jelentené – jelentette ki Hillary Clinton volt demokrata elnökjelölt a Financial Timesnak

Clinton azt mondta, nem hisz abban, hogy korábbi riválisa ezúttal sikeres lesz, ennek ellenére figyelmeztetett, ha Trump mégis győz 2024-ben, akkor

mivel Trump kilép a NATO-ból.

Clinton a továbbiakban elmondta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök éppen ezért remélte azt, hogy Donald Trump nyeri a 2020-as elnökválasztást is. Hozzátette, szerinte Trump „ajándék volt Putyinnak és Hszi Csin-ping kínai elnöknek”.

Azzal is megvádolta a korábbi elnököt, hogy

és nem volt semmilyen stratégiai elképzelése Kínával kapcsolatban, amíg elnök volt. 

Kitért azokra az aggodalmakra is, hogy a jelenlegi elnök, a 80 éves Joe Biden – aki április végén megerősítette, hogy ismét indulni fog – túl idős a feladathoz. Bár elismerte, hogy a kor fontos kérdés, arra buzdította a választókat, hogy „hasonlítsák össze Bident azzal, aki ellen indul”.

Trump: Egyetlen nap alatt véget vetnék a háborúnak

Donald Trump volt elnököt szerdán a CNN rendezvényén, New Hampshire-ben kérdezték az ukrajnai háborúról. A rendezvényen egy diák azt kérdezte Trumptól, hogy támogatja-e a Biden-kormány azon álláspontját, miszerint továbbra is katonai felszerelést kell küldeni Ukrajnába. Trump úgy válaszolt: „a következő a helyzet, ha én lennék az elnök, ez soha nem történt volna meg, és ezt még a demokraták is elismerik.

 

Nyitókép: Anna Moneymaker / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
petronius50
2023. május 24. 19:47
H. Clinton, húzzál vissza a panoptikumba!!
KBA98
2023. május 23. 17:59
Aljas, szarkeverő némber! Ukrajnának vesznie kell, pont miattatok!
Abafy Alfréd
2023. május 23. 16:15
mint komor bikáé, olyan a...tekintete
Aerion
2023. május 23. 15:27
A nátót nagyjából 30 éve fel kellett volna oszlatni, és Oroszországgal közös új védelmi szövetséget kellett volna létrehozni. Ma teljesen máshogy nézne ki a világ. De nem, az ilyen degenerált emberiségellenes bűnözők, mint hilöri asszonyság, akit a kurafi férje ezerszer megcsalt, oda vezették, ahol most van. Gratula!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!