Ezúttal a brit belügyminisztériummal került összetűzésbe Harry herceg

2023. május 16. 18:34

A sussexi herceg perrel fenyegetőzik.

2023. május 16. 18:34
null

Beperelheti Harry herceg a brit belügyminisztériumot, amiért nem kap számára megfelelő védelmet egyesült királyságbeli tartózkodásai során – írja a Euronews.

A herceget ugyanis nem illeti már meg az a védelem, ami a királyi család többi tagját, miután évekkel ezelőtt feleségével, Meghan Markle-al kiléptek a család dolgozó tagjai közül. Ugyanakkor a belügyminisztériumhoz tartozó, közszereplők védelmére szakosodott bizottság, Reference of the Royal and VIP Executive Committee-t (RAVEC) döntésének értelmében magánúton sem vásárolhat magának állami védelmet. 

A herceg ügyvédei szerint a RAVEC döntése jogellenes, és közölték, hogy a legfelső bírósághoz fognak fordulni a kérdésben. A minisztérium álláspontja szerint viszont

nem helyénvaló, hogy gazdag emberek megvásárolják a rendőrség fegyveres személyi védelemre szakosodott embereit.

Harry herceget jelenleg akkor illeti csak meg védelem, ha állami rendezvényen, az uralkodó fiaként vesz részt. Apja, III. Károly koronázása egy ilyen esemény volt, ahonnan egyébként idő előtt elment, és nem tért vissza a királyi család tagjaival a Buckingham-palotába.

Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
itsipia
2023. május 17. 18:05
ma este vajon a Citynek vagy a Realnak szurkol.......:)
pandalala
2023. május 17. 07:05
hehh, émmegmá' azt hittem h nem kapta meg időben a vízumot!! ... :-DD
Ernie Pantuso
2023. május 17. 05:59
kiléptek a család "dolgozó" tagjai közül. - Az év vicce.
states
2023. május 17. 02:41
Elvett egy hülyepicsát, issza levét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!