„Mariupol mészárosa” leváltása után máris csatlakozott a Wagner-csoporthoz

2023. május 05. 18:34

Mihail Mizincev nem sokáig maradt munka nélkül.

2023. május 05. 18:34
null

Oroszország volt védelmi miniszterhelyettese, Mihail Mizincev egy háborúpárti orosz blogger szerint csatlakozott a Wagner zsoldoscsoporthoz, mint helyettes parancsnok – számolt be pénteki cikkében a CNN. Alekszandr Szimonov két videót tett fel a Telegramra, amelyeken Mizincev egy Wagner márkájú egyenruhát visel, és láthatóan a kelet-ukrajnai Bahmut városában tartózkodik. 

„Mariupol mészárosa”

Az orosz védelmi minisztérium vasárnap jelentette be, hogy vezetőváltást hajtott végre, és leváltotta Mizincevet, aki Oroszország logisztikáért felelős védelmi miniszterhelyetteseként szolgált. 

Mizincev 2022 szeptembere óta töltötte be ezt a tisztséget, és a Mariupol ostromában – az invázió leghírhedtebb csapásainak és állítólagos atrocitásainak helyszínén – játszott szerepe miatt kapta meg a „Mariupol mészárosa” nevet.

Nyitókép: SEFA KARACAN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Washington
2023. május 05. 19:33
Jó fiatal még, majd pár év múlva, Putler után, elő kaparják és még lógni fog. Ezeknek semmi esélyük, Putler nélkül, csak még nem tudják.
pemete jakab
2023. május 05. 19:02
Orosz stratégia: addig lőni, bombázni, míg kő kövön nem marad. Hiába, az orosz precíziós hadászat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!