Washington: új célt jelölt ki az orosz hadvezetés, már nem prioritás Bahmut elfoglalása

2023. május 06. 09:36

Prigozsin a napokban több olyan videót is közzétett, amelyekben bejelentette: csapatai kivonulnak Bahmutból, ha nem kapnak utánpótlást.

2023. május 06. 09:36
null

A washingtoni Hadtudományi Intézet (ISW) szakértői rámutatnak, hogy az orosz védelmi minisztérium a jelek szerint megváltoztatta a Bahmut-offenzíva prioritását egy várható ukrán ellentámadás elleni védekező ellentámadás előkészítése javára, ami potenciálisan nehéz helyzetbe hozza a Wagner-csoportot és annak alapítóját, Jevgenyij Prigozsint.

A Pravda emlékeztet: Prigozsin május 4-én és 5-én több olyan videót is közzétett, amelyekben bejelentette, hogy

a Wagner május 10-én kivonul a Bahmutból, ha nem kapja meg a szükséges utánpótlást.

A Wagner-csoport vezetője különösen éles és érzelmes támadásokat intézett az orosz vezérkari főnök, Valerij Geraszimov hadseregtábornok, Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter és általában az orosz védelmi minisztérium vezetése ellen. Az ISW jelentése rámutat: az Orosz Fegyveres Erők vezetésének prioritásainak eltolódása ellenére Wagner nem hagyott fel a Bahmut teljes átvételére irányuló törekvéssel.

Nyitókép: MTI/AP/Libkos

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
6.sztrovacsek
2023. május 06. 19:08
Csapágyas a gőzhenger, oszt jó napot.
EX - Terminátor
2023. május 06. 15:04
Ühüm...
budihazi gabriellák
2023. május 06. 13:43
Az ukránok lelőtték az oroszok csodafegyverét, a hiperszónikus rakétát Mikola Olescsuk, az ukrán légierő parancsnoka szombaton azt írta Telegramon, hogy az ukránoknak sikerült kilőniük az orosz hiperszónikus rakétát, a Kh–47M2 Kindzsalt, ráadásul nagy valószínűséggel az amerikaiaktól kapott Patroit-rendszerrel. Olescsuk szerint a hiperszónikus rakétát május 4-én este lőtték ki Kijev közelében. A Kindzsalt egy MiG-31K indította útjáról, orosz területről.
lurker
2023. május 06. 13:26
Bakmutty fontos mindkét félnek, nem szabad hinni semmiféle információs hadviselésnek hacsak nem vagy valami libsi birkafosagyú szartartály. A harcok az utolsó hoholig tartanak! Kijev dönti el, hogy mikor állítja le a bakmutyi húsdarálót, az oroszoknak jó ez így.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!