Hazaárulással vádolja Zelenszkijt korábbi tanácsadója

2023. május 31. 07:32

A politikus Zelenszkijt nevezte az ország egyik legfőbb árulójának.

2023. május 31. 07:32
null

Geo Lerosz ukrán parlamenti képviselő Telegramon számolt be arról, hogy egy ukrán bíróság szerint az országos nyomozóhivatalnak vizsgálatot kellene indítania azzal kapcsolatban, hogy Zelenszkij hazaárulást követett-e el. A politikus szerint azért merül fel a hazaárulás gyanúja, mert Zelenszkij kulcsfontosságú pozíciókat ajánlhatott fel az orosz titkosszolgálat ügynökeinek az ukrán titkosszolgálaton belül. 

Szerinte Zelenszkij mellett több más magas rangú tisztviselőt is ki kellene hallgatni, többek között Ivan Bakanovot, az ukrán titkosszolgálat korábbi vezetőjét.

– írta keddi Telegram bejegyzésében.

Lerosz 2019 és 2020 között Zelenszkij tanácsadójaként dolgozott, de 2020-ban megromlott a viszonya a kormánypárttal. 2020-ban korrupcióval vádolta az elnököt, 2021-re pedig már odáig éleződött kettejük között az ellentét, hogy Zelenszkijt nevezte az „ország legfőbb árulójának”. A független képviselőt 2023 februárjában kizárták a parlamenti ülésekről a mostani ciklus, vagy a hadiállapot végéig, attól függ, melyik jön el hamarabb.

Nyitókép: Sergei SUPINSKY / AFP

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2023. május 31. 14:42
ketsegkivul hazaarulo ezt nehez vitatni
Narancsisten
2023. május 31. 13:56
Ez a tanácsadó csakis orosz ügynök lehet. Egy igaz ukrán sosem kérdőjelezi meg az utasításokat, mivel Zelenszkíj a szabad világért harcol!
Salamander
2023. május 31. 11:11
Az országot jelenleg egy amerikai ügynök irányítja. Őt hazaárulónak nevezni vicces, mert nehéz meghatározni milyen hazát árult el. Zelenszkij egy amerikai programot hajt végre, amely súlyosan sérti Ukrajna területi, populációs és biztonsági szuverenitását. Ezzel a "bújtatott ügynökökkel falnakvezetett, majd lerabolt állam" stratégiával sokszor találkoztunk az elmúlt időszakban. Ilyen volt a Szovjetunó, a hitleri Németország, Kun Béla és Károlyi Mihály Magyarországa vagy Ukrajna. A fontos, hogy az angolszászoknak mindig benne volt a kezük.
kabajeva
2023. május 31. 10:47
Magyarországon ez teljesen normális, hogy a KGB emberei ülnek fontos pozicióban. Szotyi az igazi hazáruló!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!